Go to Top

Съвременните професии и успешната подготовка

“Винаги оставайте оптимисти. Трябва да сте професионалисти и да работите по начина, по който можете. Трудната работа е ключът към успеха.”
Кристиано Роналдо

Динамиката на технологиите и темповете с които се променят и развиват предполагат и появата на редица нови професии. Те имат необходимите изисквания, които човек трябва да поддържа и надгражда непрекъснато. Това, разбира се е общовалидно за всяко едно направление, което предполага използване на различни технологични решения и разбира се, определен тип специализиран софтуер.

Умението човек да учи и да възприема нов материал с бързи темпове със сравнително голяма честота се оказва фундаментално за съвременния свят. Често пъти, можем да наблюдаваме този процес в използването на  домашните уреди в един съвременен дом. Например, един съвременен телевизор има толкова сериозни възможности във функционален аспект, че бихме могли спокойно да го приравним на един нормален компютър от преди 20 години, а дори също така можем да кажем, че съвременните телевизори притежават характеристики, програмно осигуряване и допълнителни възможности, които преди повече от 20 години бяха характерни само за фантастичните филми и романи. И ако продължим с този пример можем да обърнем внимание на това какво предполага да се направи, за да може един потребител да се възползва напълно от функционалните възможности на един съвременен домашен телевизор. Упътванията, инструкциите за употреба често пъти са в много сериозен печатен обем надминаващ  50-100 страници.

труден или лесен е PHPПромяната и развитието са навсякъде около нас. Те са единственото постоянно нещо във всяка една сфера на живота и това предполага изграждането на умения за непрекъснато усвояване на нова информация и знания в максимално кратки срокове с устойчиви модели на възприятие.

Ако преди 30 години придобиването на голяма част от уменията в живота е отнемало много време то, съвременната действителност се е развила по такъв начин, че е нужно непрекъснато да набираме нови знания, да се усъвършенстваме и информираме.

Често пъти, се налага в течение на къси  периоди човека да придобива строго  профилирани и професионални умения и знания или дори да се наложи една цялостна преквалификация. Често в съкратени срокове.

Съществуват някои популярни съвременни професии, които имат и нужда от специализирано обучение.

Графичен дизайнер

Това е творческа професия, която дава много възможности за професионална реализация. Специалистите в тази област имат възможност да създават много и различни визуални проекти с електронно приложение (за уебсайтове, мобилни приложения, софтуерни инструменти, рекламни материали, фирмена идентичност, мултимедия и още много).

Освен това, хората занимаващи се с графичен дизайн често създават и различни рекламни материали, което налага познания по предпечатна подготовка.

Също така, ако човек има художествено образование и подготовка може да създава и допълнителна стойност на изработените от него неща.

Ако човек реши да надгради уменията си или да навлезе в нова на професия то има няколко интересни възможности за обучение:

преспективите в ИТ сектора

Софтуерен инженер

С терминът софтуерен инженер ще обобщим хората, които пишат код с различни цели – създаване на софтуерни решения, тестване, различни автоматизации и други.
Хората, които са решили да се развиват в областта на създаването на софтуерни решения е необходимо да имат разностранна подготовка и комплексни знания. Именно поради това софтуерните специалисти непрекъснато трябва да поддържат знанията си по един или друг начин в зависимост от това на кое ниво се намират – начинаещи или напреднали. Едни от потенциалните възможности за обучение за хора, които имат  малък или никакъв опит са следните курсове по програмиране:

Също така, са необходими познания за работа с бази данни и използването на SQL. За тази цел са създадени две нива на отличен курс, който запознава напълно начинаещи и е полезен за хората с предварителен опит:

Уеб дизайнери

Това са хората на които потребителите дължат визуалната част на всеки уебсайт или платформа в комбинация с допълнителни функционални възможности.

За тези, които имат желание да се развиват в създаването на решения свързани с уеб технологии са подходящи и курсовете свързани с уеб дизайн:

Специалисти по Софтуерно тестване и управление на качеството

Експертите в тази област помагат за управление на качеството и тестване на софтуерните решения в етапите на разработка и в края на производство на продукта. По този начин чрез работата на тези специалисти се гарантира откриването и решаването своевременно на различни технически проблеми в зависимост от ситуацията. Също така, специалистите по софтуерно тестване могат да бъдат много полезни и при създаване на сценарий за симулация на поведение на потребителите при обща работа с конкретната софтуерна платформа или разработка на определени казуси и ситуации.

да програмирам или не

За всички, които се интересуват да се развиват в областта на тестването не различни продукти и системи са подходящи следните курсове:

Дигитален маркетинг и SEO

Всеки бизнес се нуждае от реклама, така че да може да достигне до своята целева аудитория. Уменията по дигитален маркетинг и SEO (search engine optimization) са ключови за реализацията и поддръжката на много успешно онлайн присъствие. Също така, тези умения са нужни и за създаване на добра рекламна кампания чрез електронни канали като социални мрежи, уеб сайтове, рекламни платформи, новинарски сайтове, блогове и други.

Всеки един онлайн бизнес задължително трябва да взаимодейства с експерти по дигитален маркетинг и SEO с цел повишаване на печалбата и устойчиво развитие. Това разбира се е валидно ако конкретната организация желае да бъде в крак с времето и технологиите.

Подходящи курсове за хора, които са решили да се развиват в областта на дигиталния маркетинг и SEO са:

Системна администрация, DevOps

За да имаме една устойчива инфраструктура от гледна точка на софтуерна и хардуерна осигуряване е необходимо да се работи в тясно сътрудничество със специалисти в областта на системата администрация, мрежовата администрация, DevOps, компютърна сигурност и други. Тези специалисти са ключов фактор за защита на конкретната инфраструктур, нейната устойчивост и възможности за развитие във времето. Тези специалисти се нуждаят от комплексни знания и умения в различни области и направления, така че те да могат да бъдат в крак с времето и технологиите и да могат да предоставят най-доброто обслужване и решения на конкретни казуси.

kurs po komputarni mrejiИма много полезни курсове за хората, които са решили да се развиват в областта на системата администрация и като цяло в компютърната поддръжка. Някои от възможностите за обучение са:

Всеки може да намери своя професионален път по един или друг начин. Каквото и да избере човек нуждата от непрекъснато обучение винаги ще съществува.

Автор: Теодор Колев

Leave a Reply

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

референция
референция
референция
референция за проведен компютърен курс
референция за проведен компютърен курс
kurs za obshtinska banka
kurs proveden na obb
референция за проведен компютърен курс
референция
референция за проведен компютърен курс
kurs za allianz
референция
референция за добре проведено компютърно обучение
референция
obuchenie na baumax1
референция
референция
BankThatMatters UCB BG logo Sep2017
ВИЖ ПОВЕЧЕ