Go to Top

Курсове по програмиране

за начинаещи и напреднали

Какво точно правят компютърните програмисти:

Задавали ли сте си някога въпроса, „Какво точно правят компютърните програмисти?“ Ако обмисляте кариера като програмист, или сте в процес на избиране между курсове по програмиране, то вероятно отговорът е „да“.
Къде работят компютърните програмисти? Какви са възможностите, които се отварят пред тях? Да си компютърен програмист е много повече от кодиране. Всъщност, често срещано е за един програмист да прекара 80 процента от времето си в анализ и договаряне, а само 20 процента в кодиране.
Казано по-просто, компютърните програмисти са отговорни за анализа на бизнес потребностите на своите клиенти и създаването на технически решения за решаване на тези бизнес проблеми. Това може да обхване безброй различни задачи, като проектиране и тестване на софтуер, писане на код и отстраняване на грешки.

Те ​​работят с останалата част от компанията, за да планират продукта

Това е основата на работата на компютърните програмист. Независимо дали те са единственият инженер при стартиране или част от голям екип в гигантска компания, първо се планира графика за разработка на продукта. Преди да може да бъде написан всеки код, софтуерните инженери трябва да работят с изпълнителния екип, продуктовите мениджъри, UX ( user experience )дизайнерите и търговския екип, за да разберат бизнес проблема, за да могат да проектират правилното решение.
Членовете на екипа от всички отдели могат да участват в  общи дискусии или съвместно решаване на проблеми, за да определят подхода за решаване на бизнес проблема, освен чрез писане на код.
Добрите програмисти отделят време, за да се уверят, че разбират изискванията. Задават въпроси когато е необходимо, и правят всичко възможно за да превърнат бизнес изискванията в технически такива, за да могат да изготвят прогноза преди стартирането на работата.

Те пишат софтуер

Очевидна част от деня на компютърен програмист е писането на софтуер. Програмистите използват различни езици като, Java, C#, C++, PHP, JavaScript ,Ruby и други, за да пишат софтуерни програми. За да оптимизират този процес, програмистите също използват библиотеки с основен код, които могат да бъдат модифицирани или персонализирани за конкретно приложение. Този подход дава по-надеждни и последователни програми и увеличава производителността, като премахва някои рутинни стъпки.
В някои случаи може да им е необходимо писане на код с цел приложенията да се адаптират към множество системни платформи, като Web, мобилни, Windows, Linux или Mac OS X. След отстраняването на грешки в приложение или програма, компютърните програмисти актуализират и разширяват съществуващите програми

Те често работят в екипи

Много IT екипи на компании използват дадена гъвкава рамка за разработка на софтуер за управление на работния процес, като Scrum и Kanban. Рамката Scrum се състои в разбиване на работата на действия, които програмистите могат да изпълнят в рамките на няколко цикъла или даден интервал от време. Желателно е екипите на разработчиците да работят като едно цяло, за да постигнат общата цел за съвместно разработване на продукта. Част от рамката на Scrum призовава за ежедневни срещи и често сътрудничество между съотборници.
Много програмисти работят цели 40-часови седмици, понякога повече, за да спазят сроковете или да решат техническите проблеми.  Като заключение можем да кажем, че чертите, които правят успешен софтуерен инженер, надхвърлят способността за кодиране. Добрите програмисти са организирани, силно аналитични и ориентирани към детайлите. Освен това, те са отлични комуникатори, които са в състояние да са съпричастни към крайните си потребители, така че да могат да създават изключителни продукти.

Започнете да програмирате:

Богатото ни разнообразие от курсове по езици за програмиране, отварят врата към един нов свят, изпълнен с възможности!
Курсовете по програмиране са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали, имащи желание да разширят своите знания и практически умения.
Избери най-подходящия курс за теб и смело разгърни пълния си потенциал като програмист. Ние ще бъдем до теб по време на целия процес, предлагайки своята професионална подкрепа по пътя към програмирането!

 

Изберете език за програмиране

 

JAVA -Beginners

JAVA – Advanced

Java
(Beginners & Advanced)

Python

JavaScript – basic

JavaScript – advanced with ReactJS

курс по C++

C++

курс по C++ Advanced

C++ Advanced

курс по C# - Basic

C# и . NET

курс по C# - Advanced

C# – Advanced

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

референция
референция
референция
референция за проведен компютърен курс
референция за проведен компютърен курс
kurs za obshtinska banka
kurs proveden na obb
референция за проведен компютърен курс
референция
референция за проведен компютърен курс
kurs za allianz
референция
референция за добре проведено компютърно обучение
референция
obuchenie na baumax1
референция
референция
BankThatMatters UCB BG logo Sep2017
ВИЖ ПОВЕЧЕ