Go to Top

Курсове по Програмиране с Python

Предназначен за начинаещи

Оценка на курса (5 / 1)
 • Какво е Python?

  Python e интерпретируем, обектно ориентиран език за програмиране с огромна употреба. Python предлага добра структура и поддръжка за разработка на големи приложения. Като език, който се интерпретира, той спестява значително време при разработването на софтуер. Програмите, написани на Python, са компактни и четими като често те са и по-кратки от еквивалентните им, написани на C/C++. Python намира приложение в научните изследвания, изкуствения интелект, автоматизацията и още.

  Цел на курса по Програмиране на Python:

  Курсът е предназначен да ви научи да използвате Python, колкото е възможно най-бързо. Да създавате работни програми от начало до край. Да разберете различните части на програмата и как да ги ползвате заедно. Да овладеете синтаксиса на основните функции и инструкции на езика и данните, с които работи, както и значението на вградените променливи. Да изпълнявате системни команди, да обработвате текстови файлове от всякакъв формат, да използвате основни функции на езика и въз основа на тях да се развиете и да направите функционални програми.

  За кого е предназначен курсът:

  Курсът може да бъде изучаван както от абсолютно начинаещи в програмирането, така и от тези, които имат начални познания и желаят да ги доразвият към едно по-високо ниво.

  Ползване на личен или служебен лаптоп:

  Тези, които нямат възможност да ползват собствен лаптоп, трябва да заявят за това по email или телефон, за да им бъде осигурен служебен лаптоп/настолен компютър от центъра.

  Мащаб на групата:

  Обучението се провежда в малка ( бутикова ) група, ограничена до 8 участника, с цел много повече индивидуално внимание на лектора към курсистите по време на практическите упражнения.

  Лектори:

  Ива Попова, Евгени Пандурски, Теодор Колев, Атанас Данаилов. Повече информация за тях– тук.

  Издаване на Сертификат ( безплатно ):

  Степента на справяне с практичните задачи по време на обучението, домашните работи, както и финалния тест са основание за издаване на Сертификат. Разбирането на поставените задачи и справянето на курсистите с тях е от изключително значение за по-добрата им реализация след обучението.

  Кариерно консултиране ( безплатно ):

  При желание нашата агенция за подбор на кадри ще ви помогне да опознаете ИТ индустрията (компаниите и профила на търсените от тях кадри, какви възможности предлагат за професионално развитие на своите служители, възнаграждения , работна атмосфера, технологии с които работят и още).

  Ще ви разкажем и посъветваме върху какво да наблягате по време на интервю за работа.

  Услугата е напълно безплатна за всички завършили курсисти на центъра.

  Необходимо е да запишете час за консултация на 0882 255 066  – Александра Йолкова/ IT recruiter at MyITjob ltd.

  1
  Оставете ревю на курса

  avatar
  най-нов най-стар most voted
  Валентин Тонев
  Гост
  Валентин Тонев
  Оценка на курса :
       

  Изкарах курса при Теодор Колев. Много съм доволен!!! Освен основите Тео ми показа много допълнителни неща, но най-ценното е че ми даде насоки, как да се развивам и самостоятелно след като приключи курса. Препоръчвам курса, Теодор Колев и учебния център!

 • Учебна програма по Програмиране с Python (ниво начинаещи):

  1. Introduction: interpreters, distributions, IDEs.
  2. Expressions. Core types: int, long, complex, bool, float, NoneType.
  3. Strings. Mutability.
  4. Data structures: list, tuple, set, dict.
  5. Booleans and logical operations.
  6. Control structures: if, for, while, do, break, continue.
  7. Functions.
  8. Exceptions: raising and handling.
  9. Iterators. Generators. Comprehensions.
  10.  Organizing code: imports, modules, packages.
  11. Functional topics: decorators, lambda/map/filter/reduce.
  12. OOP: Classes, encapsulation, inheritance, operator overloading.
  13. Practicalities: virtualenv, linting, testing, documentation.
  14. The Python process and OS services.
  15. Using the filesystem.
  16. Date & Time support.
  17. Various formats handling.
  18. Unicode topics.
  19. Reflection.
  20. Notable Standard Library Modules.
  21. Debugging applications.
  22. Async programming: asyncio.
  23. Parallel programming: multiprocessing.
  24. Data science basics.
  25. Web: Django and Flask.
  26. Databases: SQLalchemy.
  27. GUI: PyQt.
  28. Финален тест.

  *По време на обучението ще се работи по примерни проекти, ще се дават домашни задачи, също така, курсистите ще държат финален тест в края на курса.

 • График на Курсове по Програмиране с Python

  Продължителност на обучението  – 64 учебни часа ( 2 месеца)

  Следващите начални дати са:

  16-ти юни 2020 г. (вечерна  форма на обучение от 19:00 до 22:00 часа, което са 4 учебни часа с 20 минути почивка). Занятията ще се провеждат всеки вторник и четвъртък. Край на курса: 06-ти август 2020г.

  11-ти юли 2020 г. (съботно-неделна  форма на обучение от 10:00 до 13:00 часа, което са 4 учебни часа с 20 минути почивка). Занятията, ще се провеждат всяка събота и неделя. Край на курса: 30-ти август 2020г

  11-ти авуст 2020 г. (вечерна  форма на обучение от 19:00 до 22:00 часа, което са 4 учебни часа с 20 минути почивка). Занятията ще се провеждат всеки вторник и четвъртък. Край на курса: 01-ви октомври 2020г. (При записване преди 11-ти юли ще ползвате 20% отстъпка от цената!)

  Цена на курсa:

  Цена: 600 лв.
  Сумата на курса може да се заплати разсрочено на две вноски: първа вноска от 400 лева и втора вноска от 200 лева. Първата се внася при записването, а втората след първият месец от обучението.

  Заявка на учебни материали:

  По желание, можете да заявите учебни материали още преди стартирането на курса. Необходимо е да ни информирате за това при плащането.

   

 • Записване за Курсове по Програмиране с Python

  Форма на обучение:

  Вариант на обучение:

  От къде научихте за нас:

  Допълнителни условия:

  •  Записването се извършва предварително на място в образователен център Progress, или по банков път. При заплащане по банков път, моля погледнете номера на сметката по-долу.
  • Тези, които нямат възможност да ползват собствен лаптоп, трябва да заявят за това по email или телефон, за да им бъде осигурен служебен лаптоп от центъра.
  • За нуждите на курса залата е оборудвана с мултимедиен проектор.
  • Предоставят се учебни материали на всеки курсист по време на обучението  (безплатно).

  Записване по банков път:

  Номер на банкова сметка:
  IBAN:BG49CECB979010E2257300
  BIC:CECBBGSF
  Основание за плащане: компютърно обучение по  “Програмиране с Python.

  След, като извършите превода е нужно да ни уведомите на email:[email protected]. Може да оставите данните на фирмата си в случай, че по-късно бихте искали да ви се издаде фактура.

  Моля, ако имате някакви въпроси, не се колебайте да се свържете с нас. За контакти, натиснете – тук.

 • Преподаватели

  Ива Емилова Попова

  Ива Емилова Попова

  Магистър-инженер по Компютърни системи и технологии, ТУ-София. Повече от 7 години опит като професионален Уеб програмист в утвърдени IT компании, някои от които са Store.bg, Comptel, Internet Securities и Datamax. Има опит като старши Уеб разработчик и ръководител на софтуерен екип. През последните 2 години работи като консултант и програмист на свободна практика в сферата на Семантичния Уеб, което и позволя всеобхватно да прилага, използва и обогатява уменията си в най-модерните аспекти на Уеб Технологиите. Преподавателската дейност на Ива започва през 2004г., когато започва и обучението си като докторант по „Системи с Изкуствен Интелект“ (профил: Семантични търсещи системи) към ТУ-София. Повече от 7 години води дисциплините „Програмиране в Интернет“„Програмни езици“„Изкуствен интелект и експертни системи“ като асистент към ТУ-София и други висши учебни заведения. Обича да споделя и обогатява знанията си не само с колеги-програмисти, но и с хора неизкушени доскоро в тази област. Твърдо вярва, че програмирането, в частност – Уеб Технологиите, са за всеки и трябва да бъдат разбираеми за всеки.

  Уеб Технологии: HTML5, CSS3, JavaScript (+jQuery, AngularJS, Bootsrtap, Node.js,…)

  Бази Данни: MySQL, MongoDB, Berkeley DB

  Програмни езици: Perl, Python, C++

  Оценка на курса (5 / 1)

  Теодор Колев

  Теодор Колев

  Повече от 15 години опит в разработката на софтуерни решения с релационни бази данни. Като още през далечната 2002-ра година е бил част от разработката на клиент-сървър система с Visual Basic 6.0 и сървър за бази данни MySQL. В този период Тео е бил на различни позиции в частта с използването на бази данни от проектант до разработчик. Дори една година е бил само и единствено SQL разработчик под MS SQL Server и MySQL. През годините винаги в голяма част от проектите е присъствал сървър за релационни бази данни – MS SQL, MySQL, PostgreSQL и др. През последните 9 години основния фокус е в уеб решения с инструментите на PHP, MySQL, PostgreSQL. Като консултира, проектира и разработва решения както само за базата данни, така и като цялостна софтуерна архитектура.

  Уеб технологии: HTML5,CSS3,JavaScript (+jQuery)

  Програмни езици: PHP, Ansi SQL, T-SQL, JavaScript, Python, VBA, XSLT, XML

  CMS: WordPress, OpenCart, Drupal, Joomla

  Релационни бази данни: MySQL, PostgreSQL, Firebird, SQL lite, MS SQL

  Оценка на курса (5 / 1)

  Евгени Пандурски

  Евгени Пандурски

  Завършил физика в Софийски Университет  Св. Климент Охридски специалност „Физика на твърдото тяло и компютърно моделиране“.

  Повече от 10 години опит при проектиране, разработка и тестване на софтуерни приложения. Опит с широка гама от технологии и езици за програмиране: Python, JavaScript, Rust, Docker, PL/pgSQL, T-SQL, C++, ColdFusion, C#, PHP, MatLAB, LabVEW, Turbo Pascal.

  Оценка на курса (5 / 1)

  Атанас Данаилов

  Атанас Данаилов

  Атанас Данаилов ОКС магистър Информационни Технологии, ХТМУ София.

  Професионален опит в областта на невронни мрежи към Българската академия на науките.

  Използване предимно на програмния език Python.

  Задълбочени познания по: Програмни езици: Python, C++, Java и други. Бази данни: MySQL.

  Оценка на курса (5 / 1)

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

ВИЖ ПОВЕЧЕ