Go to Top

Курсове по Програмиране с Python

Предназначен за начинаещи

 • Какво е Python?

  Python e интерпретируем, обектно ориентиран език за програмиране с огромна употреба. Python предлага добра структура и поддръжка за разработка на големи приложения. Като език, който се интерпретира, той спестява значително време при разработването на софтуер. Програмите, написани на Python, са компактни и четими като често те са и по-кратки от еквивалентните им, написани на C/C++. Python намира приложение в научните изследвания, изкуствения интелект, автоматизацията и още.

  Цел на курса по Програмиране на Python:

  Курсът е предназначен да ви научи да използвате Python, колкото е възможно най-бързо. Да създавате работни програми от начало до край. Да разберете различните части на програмата и как да ги ползвате заедно. Да овладеете синтаксиса на основните функции и инструкции на езика и данните, с които работи, както и значението на вградените променливи. Да изпълнявате системни команди, да обработвате текстови файлове от всякакъв формат, да използвате основни функции на езика и въз основа на тях да се развиете и да направите функционални програми.

  За кого е предназначен курсът:

  Курсът може да бъде изучаван както от абсолютно начинаещи в програмирането, така и от тези, които имат начални познания и желаят да ги доразвият към едно по-високо ниво.

  Ползване на личен или служебен лаптоп:

  Тези, които нямат възможност да ползват собствен лаптоп, трябва да заявят за това по email или телефон, за да им бъде осигурен служебен лаптоп/настолен компютър от центъра.

  Мащаб на групата:

  Обучението се провежда в малка ( бутикова ) група, ограничена до 8 участника, с цел много повече индивидуално внимание на лектора към курсистите по време на практическите упражнения.

  Кариерно консултиране ( безплатно ):

  При желание нашата агенция за подбор на кадри ще ви помогне да опознаете ИТ индустрията (компаниите и профила на търсените от тях кадри, какви възможности предлагат за професионално развитие на своите служители, възнаграждения , работна атмосфера, технологии с които работят и още).

  Ще ви разкажем и посъветваме върху какво да наблягате по време на интервю за работа.

  Услугата е напълно безплатна за всички завършили курсисти на центъра.

  Издаване на Сертификат:

  В края на обучението се държи тест или се предава практически проект, според преценка на преподавателя. Всеки курсист, който успешно се справи с поставената финална задача, може да заяви на office@progressbg.net, да му бъде издаден Сертификат. Таксата за издаване е 30 лева.

   

 • Учебна програма по Програмиране с Python (ниво начинаещи):

  1. Introduction: interpreters, distributions, IDEs.
  2. Expressions. Core types: int, long, complex, bool, float, NoneType.
  3. Strings. Mutability.
  4. Data structures: list, tuple, set, dict.
  5. Booleans and logical operations.
  6. Control structures: if, for, while, do, break, continue.
  7. Functions.
  8. Exceptions: raising and handling.
  9. Iterators. Generators. Comprehensions.
  10.  Organizing code: imports, modules, packages.
  11. Functional topics: decorators, lambda/map/filter/reduce.
  12. OOP: Classes, encapsulation, inheritance, operator overloading.
  13. Practicalities: virtualenv, linting, testing, documentation.
  14. The Python process and OS services.
  15. Using the filesystem.
  16. Date & Time support.
  17. Various formats handling.
  18. Unicode topics.
  19. Reflection.
  20. Notable Standard Library Modules.
  21. Debugging applications.
  22. Async programming: asyncio.
  23. Parallel programming: multiprocessing.
  24. Data science basics.
  25. Web: Django and Flask.
  26. Databases: SQLalchemy.
  27. GUI: PyQt.
  28. Финален тест.

  *По време на обучението ще се работи по примерни проекти, ще се дават домашни задачи, също така, курсистите ще държат финален тест в края на курса.

 • График на Курсове по Програмиране с Python

  Продължителност на обучението  – 64 учебни часа ( 2 месеца)

  Следващите начални дати са:

  27-ми май 2024 г. (вечерна форма на обучение от 19:00 до 22:00 часа, което са 4 учебни часа с 20 минути почивка). Занятията ще се провеждат всеки понеделник и сряда. Край на курса: 17-ти юли 2024г.

  01-ви юни 2024 г. (съботно-неделна форма на обучение от 10:00 до 13:00 часа, което са 4 учебни часа с 20 минути почивка). Занятията, ще се провеждат всяка събота и неделя. Край на курса: 21-ви юли 2024г.

  Обучението се провежда в група до 8-м курсисти, като всеки от тях може да избира между:

  • присъствена форма –  на място в учебна зала на пл. Славейков.
  • или да се включи онлайн от вкъщи през нашия Zoom business account.

  Цена на курсa:

  Цена: 750 лв.
  Сумата на курса може да се заплати разсрочено на две вноски: първа вноска от 400 лева и втора вноска от 350 лева. Първата се внася при записването, а втората след първият месец от обучението.

  Полезни статии относно езика Python:

  5 ПОПУЛЯРНИ ПРИЛОЖЕНИЯ, КОИТО СА НАПРАВЕНИ НА PYTHON

  КАК ДА СЕ НАУЧИМ ДА ПРОГРАМИРАМЕ НА PYTHON

  6 ПРИЧИНИ ДА ИЗБЕРЕШ PYTHON ЗА ПРЪВ ЕЗИК ЗА ПРОГРАМИРАНЕ

 • Записване за Курсове по Програмиране с Python

   Форма на обучение:

   Вариант на обучение:

   От къде научихте за нас:

   Допълнителни условия:

   • Записването се извършва единствено по банков път, моля погледнете номера на банковата сметка по-долу.

   Номер на банкова сметка:
   IBAN:BG49CECB979010E2257300
   BIC:CECBBGSF
   Получател: Прогрес 2013 ЕООД
   Основание за плащане: наименованието на записания курс и началната дата на обучението
   (например – Курс по Java от 15.10.22г. )

   Изпратете ни платежното нареждане ( снимано/сканирано ) на email: office@progressbg.net или на Viber. След това ще получите допълнителна информация от екипа.

  • Преподаватели

   Ива Емилова Попова

   инж. Ива Попова преподавател по Компютърните технологии и софтуерното инженерство съпътстват целия живот на Ива Попова. Сблъсква се с тях още в началото на 90-те години, когато завършва средното си образование в единствената за България тогава специализирана професионална гимназия в областта на Компютърните Системи ‐ УКТЦ в гр. Правец. След това продължава в ТУ‐София като магистър‐инженер по Компютърни Системи и Технологии.
   През последната година от магистратурата й, в далечната 2002ра година, се поражда интереса й към областта на Изкуствения Интелект и продължава с 4 годишно обучение като докторант по Системи с Изкуствен Интелект, имайки възможността да работи с един от пионерите на ИИ в България ‐ проф. Людмил Даковски. Фокусът на дисертацията й е върху приложението на Машинно обучение и Обработка на Естествен Език при персонализирани търсещи системи в Уеб
   пространството.
   Именно като докторант в ТУ‐София Ива започва, а след това и продължава, преподавателската си кариера като асистент по дисциплините “Изкуствен Интелект и Експертни Системи”, “Програмиране в Интернет”, “Програмни Езици”.
   Интересът й към Уеб технологиите още през 2008-ма я отвежда като програмист в един от първите електронни магазини в България ‐ store.bg. Продължава професионалното си развитие в корпоративния свят, работи като софтуерен инженер и Уеб програмист в множество международни компании ‐ Comp‐tel, Internet Securities, Datamax, Experian. След няколко години като старши програмист и ръководител на софтуерен екип, Ива започва freelance практика, което й позволява всеобхватно да прилага и обогатява уменията си в най‐модерните аспекти на Уеб Технологиите и Изкуствения Интелект.
   Въпреки че се радва на признанието от доволни клиенти, истинско удовлетворение в работата получава от споделянето на знания и опит. Твърдата й увереност, че Компютърните Технологии са за всеки и трябва да бъдат разбираеми за всеки я отвежда през 2016-та година в Компютърно образователен център Progress, където и до днес подготвя и провежда множество курсове по Front‐End Development, Python, JavaScript и Machine Learning.

   Програмни езици: JavaScript, TypeScript, Python, Perl, PHP, C++

   Бази Данни: MySQL, PostgreSQl, MongoDB, Neo4j Graph Database

   Уеб Технологии: HTML5, CSS3, React, Angular, Node.js

   Машинно обучение: pandas, scikit‐learn, NLTK, tensorflow, …

   Изкуствен Интелект: Natural Language Processing, LLMs, Information Retrieval, Ontologies, Expert Systems,
   Neural Networks.

   Евгени Пандурски

   Евгени Пандурски

   Завършил физика в Софийски Университет  Св. Климент Охридски специалност „Физика на твърдото тяло и компютърно моделиране“.

   Повече от 10 години опит при проектиране, разработка и тестване на софтуерни приложения. Опит с широка гама от технологии и езици за програмиране: Python, JavaScript, Rust, Docker, PL/pgSQL, T-SQL, C++, ColdFusion, C#, PHP, MatLAB, LabVEW, Turbo Pascal.

   Евгени Енчев

   Евгени е завършил морско право в University of Southampton, United Kingdom.
   Следва интереса си към програмирането – в продължение на 7 години работи като Java разработчик, а в последствие – лидер на екипи. Консултира на локация международни проекти в банковия и публичния сектори (Bank of Canada, Screen Actors Guild Los Angeles, London Metropolitan Police).

   Последните му проекти включват система за управление на съдържанието в голяма медийна група и работа по чатбот с изкуствен интелект, популярен сред S&P500 компании.

   Методът на преподаване на Евгени е базиран на перфекционизъм към учебния процес и лично отношение към всеки курсист. Обучението е обогатено с примери от реалната практика. Всеки един участник в курса получава обратна връзка за справянето си с домашните задания и за финалния проект. Въпросите, които възникват в процеса на обучение, се дискутират с внимание към детайлите. Знанията, които Евгени дава на курсистите, са ценна основа за професионалната им реализация.

   Технологичен опит:
   *  Програмни езици – Java(big data stack and Spring framework)/Python(data
   science stack)/PHP
   * Датабази – PostgreSQL/MongoDB/Redis/Kafka
   * Инфраструктура – Kubernetes (Certified Kubernetes Administrator), Jenkins, GitLab, Terraform, Linux

  5 Comments

  1. Валентин Тонев февруари 6, 2020
  2. М В март 24, 2021
  3. Лъчезар Панайотов април 13, 2021
  4. Ekaterina Beleva май 4, 2021
  5. Йордан Неделчев декември 16, 2022

  Leave a Reply

  ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

  референция
  референция
  референция
  референция за проведен компютърен курс
  референция за проведен компютърен курс
  kurs za obshtinska banka
  kurs proveden na obb
  референция за проведен компютърен курс
  референция
  референция за проведен компютърен курс
  kurs za allianz
  референция
  референция за добре проведено компютърно обучение
  референция
  obuchenie na baumax1
  референция
  референция
  BankThatMatters UCB BG logo Sep2017
  ВИЖ ПОВЕЧЕ