Go to Top

Преподавателски колектив

Ива Емилова Попова

Ива Емилова Попова

Магистър-инженер по Компютърни системи и технологии, ТУ-София. Повече от 7 години опит като професионален Уеб програмист в утвърдени IT компании, някои от които са Store.bg, Comptel, Internet Securities и Datamax. Има опит като старши Уеб разработчик и ръководител на софтуерен екип. През последните 2 години работи като консултант и програмист на свободна практика в сферата на Семантичния Уеб, което и позволя всеобхватно да прилага, използва и обогатява уменията си в най-модерните аспекти на Уеб Технологиите. Преподавателската дейност на Ива започва през 2004г., когато започва и обучението си като докторант по „Системи с Изкуствен Интелект“ (профил: Семантични търсещи системи) към ТУ-София. Повече от 7 години води дисциплините „Програмиране в Интернет“„Програмни езици“„Изкуствен интелект и експертни системи“ като асистент към ТУ-София и други висши учебни заведения. Обича да споделя и обогатява знанията си не само с колеги-програмисти, но и с хора неизкушени доскоро в тази област. Твърдо вярва, че програмирането, в частност – Уеб Технологиите, са за всеки и трябва да бъдат разбираеми за всеки.

Уеб Технологии: HTML5, CSS3, JavaScript (+jQuery, AngularJS, Bootsrtap, Node.js,…)

Бази Данни: MySQL, MongoDB, Berkeley DB

Програмни езици: Perl, Python, C++

Теодор Колев

Теодор Колев

Повече от 15 години опит в разработката на софтуерни решения с релационни бази данни. Като още през далечната 2002-ра година е бил част от разработката на клиент-сървър система с Visual Basic 6.0 и сървър за бази данни MySQL. В този период Тео е бил на различни позиции в частта с използването на бази данни от проектант до разработчик. Дори една година е бил само и единствено SQL разработчик под MS SQL Server и MySQL. През годините винаги в голяма част от проектите е присъствал сървър за релационни бази данни – MS SQL, MySQL, PostgreSQL и др. През последните 9 години основния фокус е в уеб решения с инструментите на PHP, MySQL, PostgreSQL. Като консултира, проектира и разработва решения както само за базата данни, така и като цялостна софтуерна архитектура.

Уеб технологии: HTML5,CSS3,JavaScript (+jQuery)

Програмни езици: PHP, Ansi SQL, T-SQL, JavaScript, Python, VBA, XSLT, XML

CMS: WordPress, OpenCart, Drupal, Joomla

Релационни бази данни: MySQL, PostgreSQL, Firebird, SQL lite, MS SQL

Емил Кожухаров 

Емил Кожухаров е специалист в графичния дизайн. Работи 20 години за клиенти като Nestle, Kraft foods, Домейн Бойар, Oracle, Sony, Eurobet, Софарма, Labor Records и др. Обработва фотографски изображения за изложби и рекламни продукти. Големият му опит като графичен дизайнер го прави ценен преподавател както в теорията, така и в практичното приложение на продуктите на Adobe и Coreldraw.

Програми за обучение: Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe Indesign, Coreldraw

инж. Таня Вълкова

инж. Таня Вълкова

Магистър специалност „Съобщителна техника“ – Технически университет – София.
С дългогодишен стаж като преподавател и ръководител на катедра към „Висше училище по телекомуникации и пощи“ – София.
Автор на учебник „Уплътнителни телефонни системи тип УТС-100“.
С професионални познания и опит в разработката, оценката и управлението на проекти в областта на информационните и комуникационни технологии, придобити от работата и като ръководител на отдел „Проекти“ в държавната администрация и външен оценител на проектни предложения по ОП „Конкурентоспособност“.

Интереси в областта на: Обучението и разработката на актуални учебни програми и свързаните с тях учебни материали с примери от практиката.

Офис приложения: MS Word, MS Excel, MS PowerPoint, MS Access, MS Project.

Явор Петков

Явор е завършил бакалавър „Компютърни технологии“ в Технически университет и след това става магистър по „Изкуствен интелект“ към Софийски университет.
Над 5 години е софтуерен инженер с Java в една от най-големите компании на IT пазара в световен мащаб.

Павлин Стайков

Доктор по Изчилителна Физика от Канзас Стейт Юниверсити, САЩ

Повече от 20-годишен опит като софтуерен инженер, архитект и изследовател в няколко американски корпорации ( AT&T, IBM, Sprint, CIBER) и в академична среда. Експерт в дизайна, разработката, тестването и поддръжката на софтуер. Ръководил е екипи и е провеждал трейнинги.
Най-голям опит в областта на: Java, Spring, JEE, SQL, Oracle, MySQL, HTML, Javascript, C, C++, Unix.

Калина Барух

ОКС Електроинженер Технически Университет София.
Следдипломна квалификация – „Учител по Информатика и Информационни технологии“- Софийски Университет „Св. Климент Охридски“.
Професионален опит – проектант – електро; работа с Географски информационни системи; преподавател по Информатика и Информационни технологии.
Офис приложения: MS Word, MS Excel, MS PowerPoint.

Мартин Евлогиев

Мартин Евлогиев

Магистър Архитект-проектант, интериорен дизайнер, специализира „Културни ценности в Архитектурата“, CG артист

Мартин Евлогиев е завършил специалност Архитектура, катедра Обществени сгради в УАСГ през 2015 година. ППП към КАБ. От тогава работи по множество проекти в едни от най-големите архитектурни бюра в страната. Носител на награди от архитектурни конкурси и изложби, както самостоятелно, така и в колектив. Разполага с богати техническа и компютърна грамотност и опит с различни програмни продукти, свързани с проектиране, моделиране и постобработка.

Професионални софтуерни продукти за графика и моделиране:

Autodesk – Revit, AutoCAD – 2D и 3D, 3Ds MAX, Maya

Adobe – Photoshop, InDesign, Illustrator

Людмила Асенова

Людмила Асенова

ОКС Магистър инженер по електроника и автоматика от – Технически университет- София. Свидетелство за професионалноквалификационна степен от-СУ- София Над 10- годишен опит като преподавател по информационни технологии в държавни и частни учебни заведения. Опит в преподаване на различни възрастови групи.

Офис приложения: MS Word, MS Excel, MS PowerPoint,

Компютърна графика и дизайн: Adobe Photoshop, CorelDraw

Йоан Средков

Йоан има 4 години опит в IT индустрията като софтуерен инжeнер.
Участвал е в разнообразни проекти – web приложения, blockchain мрежи и
инфраструктура, networking инструменти и финансови системи. Ръководил е малки екипи е провеждал вътрешни обучения. Силно мотивиран постоянно да придобива нови знания и да подобрява уменията си.
Студент в 4-ти курс – НБУ, специалност “Телекомуникации”.
Работи с: Java, Go, Javascript, SQL & NoSQL databases, docker, linux, bash.

Явор Петрунов

Явор Петрунов е завършил бакалавър по „Компютърни Технологии в Инженерната Дейност“ към Минно-Геоложки Университет „Св. Иван Рилски“.
Занимава се с компютърни мрежи и комуникации още от университета през 2015 година.
Работи като Windows Системен Администратор в най-големите дистрибуционни компании в България и Европа.
Уменията му включват: Active Directory, Microsoft Office365 Administration, MikroTik Management, Cisco Routing and Switching, VMWare, Hyper-V, SAP и още.

Димитър Денев

Димитър Денев

Димитър Денев е мениджър бизнес развитие на една от водещите дигитални агенции в България – SEOMAX, както и управител на представителството на агенцията в град София. Той се занимава активно с дигитален маркетинг и електронната търговия през последните над 8 години.

Участвал е в създаването, изработката и развитието на множество уеб проекти. Димитър е участвал и в популяризирането на една от най-големите SaaS услуги за електронна търговия в България.

В момента се развива активно в изграждането на цялостни сратегии за дигитален маркетинг, анализ и CRO (Conversion rate optimization) на уеб проекти.

Член на Digital4 Foundation с основна дейност, насочена в развитието на дигиталните технологии и индустрия в светове мащаб.

Тихомир Теофилов

Тихомир Теофилов

ОКС Бакалавър със специалност „Електроника“ във Факултет „Авиационен“ към НВУ
„Васил Левски“.Работил е като Ръководител на Полети в Българските
Военновъздушни Сили.

След като се запалва по програмирането се преквалифицира. Това е пример как всеки
един човек може да се преквалифицира.

От 2018-та година работи в ИТ сектора.
Има опит в голяма международна компания, занимаваща се с Automotive Software. В
момента работи като Back-End Developer за компания предлагаща търсачка за
самолетни билети.
Програмни езици: C#, C++, C.
Бази данни: MSSQL, MySQL, MongoDB.
Уеб програмиране: JavaScript, HTML, CSS.

Преподавател от 2019-та година.

Белослава Неделчева

Белослава се занимава с програмиране от над 5 години като в момента е софтуерен инженер в една от най-големите компании на IT пазара. Разчита на своите Scrum master умения, за да решава възникнали проблеми в екипа си. Силно мотивирана е да учи нови неща и да подобрява уменията си ежеднвено.
Технологии: Java, Docker, Go, Bash, Kubernetes, Jenkins.
Сертификати: OCA Java 8 Programmer; GO: The complete Developer’s Guide.

Крис Мембе

Крис Мембе

Образование:
Магистър по право – СУ “Св. Климент Охридски”

Професионален опит:
Повече от 7 години в IT индустрията. Разнообразен опит включващ – техническа поддръжка, системна админстрация, програмиране, девопс. Над 2 години вече е в ролята на ДевОпс инженер с акцент върху infrastructure automation и AWS. Основни езици с които борави – Python и Go.

Сертификати:
AWS Certified Solutions Architect – Associate
Microsoft Certified Professional
Exam 70-483: Programming in C# (Microsoft)

Йордан Панайотов

Йордан е завършил бакалавър със специалност „Компютърно и софтуерно инженерство“ в ТУ-София.
Магистър – „Вградени системи за управление“ в ТУ-София.
Работил е 2 години като Android Developer.
Вече 4 години работи като Release Engineer/DevOps.
Най-използвани езици и технологии: Java, C#, SQL, Powershell, Batch, Go, Selenium, JSP, SilkTest.

Александър Величков

Завършва средното си образование с интензивно изучаване на английски език и математика. Бакалавър по „Интернет и мобилни комуникации“ към Русенски Университет „Ангел Кънчев“. В сферата на ИТ сектора повече от 10 години. Участие в много и разнообразни курсове на тема компютърни мрежи, администрация на сървърни операционни системи, управление на облачни услуги. Започва кариерата си като поддръжка на компютърни системи, мрежи и софтуер за търговски обекти. Опит с изграждането и поддържането на кабелна инфраструктура. През последните 6 години заема позиции като Инженер компютърни мрежи. Опит в големи телекомуникационни компании и корпоративния свят. Настоящем Експерт телекомуникации и пренос на данни към голяма Американска компания, занимаваща се в сферата на системната интеграция и поддръжка. Сертификации към програмите на Cisco Systems и Cisco Meraki. Интерес към изграждането и поддържането на корпоративни мрежи и услуги.

Ненко Ненков

Ненко Ненков

Работи като QA – ръчно и автоматизирано,
от 2011 година. Магистър по
„Информационни технологии“ от УНИБИТ.
През годините е работил в няколко
утвърдени ИТ компании – Virtual Affairs, DAIS
Software, Wacom, Tech Huddle и Puzzel. През годините е
участвал в разработката на различни
проекти – банков софтуер, платформа за
кол центрoве,
SaaS проекти и много други. Ненко е много
позитивен,комуникативен и адаптивен
към всяка ситуация, което е
изключително важно за работата като QA.

Програмни езици: C++, C#, Java, Python,
JavaScript/Node.js
Бази данни:  MySQL, MSSQL
Инструменти за автоматизирано
тестване: Selenium WebDriver, WebdriverIO Watin,
Appium, SoupUI,
Mountebank, RestAssured, Pytest, JMeter
Системи за управление на проекти и
дефекти: Jira, Confluence, Bugzilla, TFS
Сертификати: 98-361 Microsoft Software Development
Fundamentals

Павел Боев

Образование:

Магистър по информатика, ФМИ, СУ Св. Климент Охридски

Професионален опит:

Близо 15 години опит в разработката на софтуер на различни нива – developer, project manager, DevOps manager.
Опит с:  Java, Jenkins, Maven, Git, Jira, AWS и редица други приложения и технологии.
Сфери на интерес: Разработка на софтуер с гъвкави методологии, DevOps.
Сертификати: PMI Project Management Professional; Scrum Alliance Certified Scrum Master; Oracle Certified Java Developer

Йордан Георгиев

Йордан Георгиев

Работи като QA Engineer от 2013, а с автоматизирано тестване се занимава от 2015.

Бакалавър по АИУТ по образование , инжер по качеството по душа.

Автоматизацията на цялостния процес е негова лична цел, която преследва до край. Обича свободата на работа, която му дават фирмите, в които е работил. Обича иновациите и надграждане на изградените процеси. В свободното си време обича : да отделя на близките му хора, да играе бордови игри, да се занимава със стрийт фитнес,да чете фентъзи и фантастика.

Програмира на следните езици : C#, Java, JavaScript, HTML, CSS
Бази данни – MySQL, MSSQL
Опит в автомазирането тестване и инстурменти като – Selenium WebDriver, Cucumber BDD, Specflow BDD, JMeter, Postman, Junit, NUnit, Spring, Ranorex, RobotFramework, WinAppDriver
Много комуникативен и смее да каже, с доста добри „soft skills”. Менторстването и преподаването като цяло, е призвание, чийто корени идват учителското семейство, в което е израстнал.

Дечо Стоянов


Дечо е завършил математическа гимназия и след това става бакалавър по „Компютърни системи и технологии“ към Технически Университет. В момента е софтуерен разработчик в голяма немска компания за софтуерно осигуряване. Интересува се от Scrum и работи с Java, Linux, DevOps, PHP, MySQL, JavaScript.

Георги Тенев

Георги Тенев

Георги има бакалавър по Computer Science от University of Southampton, Англия и магистратура по Computer Science & Artificial intelligence от KU Leuven, Белгия.
Работил е във фирми в България, Англия и Белгия – в банка, startup-и и scaleup-и.
Основният му опит като DevOps е в контекста на Amazon Web Services (AWS). Любимият му език е Python.
В момента работи като DevOps Engineer & Python Developer за forex фирма в София.

Сертификации:
– AWS Solutions Architect – Associate

Александър Куков

Образование: Магистър-инженер  дизайнер, ЛТУ-София
Работи като: интериорен дизайнер, проектант дизайнер
Опит: над 10 години професионален опит ;
Интериорен дизайнер; Проектант дизайнер; 3D визуализатор; 3D артист;
Умения:
Autocad – ниво на работа: експертно;
3Dmax – ниво на работа: експертно; Vray-ниво на работа: експертно;
Microsoft office – ниво на работа: експертно;

Евгени Енчев

Евгени Енчев

Евгени е завършил морско право в University of Southampton, United Kingdom.
Следва интереса си към програмирането – работи като Java разработчик. В последствие консултира на локация международни проекти в банковия и публичния сектори (Bank of Canada, Screen Actors Guild Los Angeles, London Metropolitan Police).

В момента участва в разработката на система за управление на съдържанието в голяма медийна група.
Технологичен опит:
*  Програмни езици – Java(big data stack and Spring framework)/Python(data science stack)/PHP
* Датабази – PostgreSQL/MongoDB/Redis/Kafka
* Инфраструктура – Kubernetes (Certified Kubernetes Administrator), Jenkins, Linux

Красимир Коев

Красимир Коев

Последните 10 години е посветил на изграждане на специализиран отдел в системата за национална сигурност. Понастоящем е мениджър киберсигурност в международна компания. По време на тези процеси придобива експертизи със следните технологии:
Компютърни системи:RISC platforms,(SUN SPARC,HP),VAX,Cisco routers and switches ,Juniper routers and firewalls.
Операционни среди:UNIX( Linux – Debian,KaliLinux,Slac,BSDI,Solaris), Microsoft, Oracle, AWS
Мрежови среди и протоколи:BGP, OSPF, MPLS, TCP/IP
Професионални софтуерни продукти:С2,Systematic,Jabber,NMAP,Qradar,Radius + Tacacs,AWS,Mondo DB, RedSeal,SIEM
Езици за програмиране:Perl,C,C++,Pascal,Fortran77,C#,CGI scripts

Полина Тодорова

Полина Тодорова

Работи в IT сферата повече от 12 години, като 11 от тях са като QA.
Бакалавър по „Информационни технологии“ от Шуменски Университет.

Проекти – Софтуер за бизнес пътувания. Система за мониторинг на социалните мрежи. Софтуер за изчисляване на себестойноста при производството на части.  Финансов софтуер за банки и финансовата борса.

Програмни езици: Java, C#, PHP, JavaScript, HTML, CSS
Бази данни:  MySQL, MSSQL, PostgreSQL
Инструменти за автоматизирано тестване: Selenium WebDriver, Cucumber BDD, JUnit, NUnit, TestNG
Системи за управление на проекти и дефекти: Jira, Confluence, Bugzilla, TFS

Виктор Грозев

QA от 2014г. Работил е като QA за компании като eBay,
SAP, Accenture. Понастоящем работи като Senior
Automation QA за компания от FinTech
индустрията. Участвал в тестването на
ERP, audit log services, e-commerce, TelCo, medical и fintech
software и е минал през всички нива – от
trainee tester до senior automation QA, както и е
ръководил собствен екип. В различните проекти и компании е тествал cloud,
virtualization, Web, UI, DB, mobile apps и desktop приложения, както и е минал през всички фази на развитието на един
проект – от писането на тест стратегия и създаването на тест средите, през unit, system и
regression testing, до UAT и последваща test maintenance фаза.

Програмни езици: Java SE, Kotlin, Groovy
Мобилни технологии: Android
DB: MySQL, MongoDB
Инструменти: SoapUI, Postman, JMeter, Selenium, REST
Assured, Appium, Cucumber, Gherkin, Jenkins, Docker
Системи за управление на проекти и
дефекти: Jira, Confluence, Zephyr, BitBucket
Сертификати: ISTQB, Java, Automation QA, Test manager

Александър Йорданов

Александър Йорданов

Тест инженер автоматично тестване.

Повече от 5 години опит в ръчно и автоматизирано тестване на софтуер на десктоп и уеб приложения, както и тестване на ниво уеб услуги (REST, SOAP).

Ръководител на екип с повече от 5 години опит.

Технологии и инструменти – C#, Java, QTP with VBS; Selenium, BDD (Cucumber and SpecFlow); JMeter, Gatling; PL SQL, PostgreSQL, MS SQL; Postman, SOAP UI; Bamboo, Jenkins e.t.c.

Automation QA в проекти за: Софтуер за управление на устройства за локация, Портал за разплащане и други финансови инструменти, Софтуер за документооборот на компания за чартърни полети, Софтуер за управление на интерактивни онлайн предавания

Николай Цеков

Николай Цеков

Николай Атанасов Цеков e инжeнер автоматика в ТУ-София със специализация компютърни мрежи и технологии в MIT и дългогодишен стаж като Системен Администратор в едни от най големите корпорации във света, като HP, CSC, Accenture, Amazon, Google, NASA и други . Участвал в изграждането на корпоративни решение за големи клиенти като DHL ,SHELL, Alianz .
Активно се занимавам със разработка внедряване и проектиране на дейтацентрове по света.
Консултант по корпоративна сигурност и LINUX /UNIX операционни системи . Част от проектите в които е участвал са разработката на първият линукс изцяло на български . С много статии и материали на тема LINUX  не само в България, но и в САЩ . Автор на курса корпоративен LINUX в университета в Южна Пасадена (Флорида) .
Със множество сертификати в областа на линукс и киберсигурноста.
Умения LINUX , CISCO , VMWARE, SAP, ORACLE както и VOIP технологии.

Детелин Йовчев

Детелин Йовчев

Образование:
Гимназия- НГПИ „Свети Лука“, специалност
„дизайн на детската среда“.
Бакалавър: НХА, специалност
„Индустриален дизайн“
– програма „Еразъм“ – Италия, град Фаенца,
университет Isia, специалност
„Индустриален дизайн“
Магистратура: НХА, специалност „Гейм
дизайн“

Софтуер: Photoshop, Illustrator, Indesign, keyshot, 
3dsmax, Rhinoceros, Autocad, Zbrush, Ue4

Жана Ивова

Жана Ивова

Инженер качество.
Магистър Информационни Системи – Westminster University of London.
ISTQB certification.
Повече от 3 години опит в ръчно и автоматизирано тестване на софтуер.
Ръководител на екип.
Проекти – Медицински софтуери, Здравна осигурителна система, HR- системи, EPOD
Технологии – Java, Python, PHP, системи за управление на бази-данни MySQL, PostgreSQL.

Ивайло Николов

Работи като QA – ръчно тестване от 2019 година.
Магистър по „Финансов контрол и одит“ СА“Д.А.Ценов“- Свищов.

Да поеме по пътищата в ИТ сферата, го вдъхновяват участията му в разработката на различни уебсайтове, базирани на WordPress, както й умението му да вниква в детайли и адаптивността му към променящата се среда. Участва в тестването на CRM система, използвана в телемуникационен оператор.
Програмни езици и акроними:  C#, CSS, PHP, HTML
Бази данни:  MySQL, Oracle
Използвани инструменти при тестване: Selenium WebDriver, SoupUI, Postman, Putty
Системи за управление на проекти и дефекти: Jira, Test Link, Rally, Redmine, Test Lodge, Qase

Сертификати:
Php and WordPress- VratsaSoftware
SQL 2016 Database Administration, Awarded by Microsof-2018
CPD Modules: CSS, HTML, JavaScript – 2018

 

Владимир Димитров

Д-р инж. Владимир Димитров има повече от 14 години професионален стаж.

Започва кариерата си като системен администратор, работил е като техническа поддръжка в ISP, заемал е академичните длъжности „асистент“ и „главен асистент“ към катедра „Компютърни системи“ при Технически университет – София. 2 години и половина е работил чрез контрактор за Cisco System като част от Security VPN екип.

Притежава следните сертификати от Cisco – CCNP Security, CCNP Enterprise, CCNA, CCNA Security, автор е на научни статии и доклади от конференции. В момента работи като Инженер мрежова сигурност.

Таня Христова Томова

Таня Христова Томова

 

Машинен инженер, специалност „ Хидравлика и пневматика “,  ВМЕИ-Габрово. Допълнителна професионална квалификация „ Преподавател по технически дисциплини в професионалните училища“ и защитена втора ПКС.

Професионален опит:  Четири години работа на позиция инженер производство. Опит на ръководни позиции като Технолог на предприятие за преработка на пластмаси, Организатор производство и други.

Преподавателски опит 18 години в професионална гимназия по  ядрена енергетика „Мария Склодовска-Кюри“ гр. Белене. През последните 3 години работи като механичен конструктор. Компютърна графика и дизайн: AutoCAD, SolidWorks, CorelDraw и AI.

 

Евгени Пандурски

Евгени Пандурски

Завършил физика в Софийски Университет  Св. Климент Охридски специалност „Физика на твърдото тяло и компютърно моделиране“.

Повече от 10 години опит при проектиране, разработка и тестване на софтуерни приложения. Опит с широка гама от технологии и езици за програмиране: Python, JavaScript, Rust, Docker, PL/pgSQL, T-SQL, C++, ColdFusion, C#, PHP, MatLAB, LabVEW, Turbo Pascal.

Надежда Иванова

Надежда Иванова


магистър Софийски Университет
. Работи повече от 20 години в област реклама, графичен дизайн и предпечат. Има дългогодишен опит с подготвяне на материали и организирането на събития, изложби или рекламни кампании. От 2006 година е и преподавател в НБУ по Adobe Photoshop в специалност Реклама и Фотография. Има опит в преподаването и в други школи за компютърно обучение по Adobe Indesign и Illustrator.

Програми за обучение:  Adobe Photoshop, Adobe Indesign, Adobe Illustrator.

 

Бадер Бадер

Бадер Бадер

Mагистър Информационен Мениджмънт, Vrije Universiteit Amsterdam. Повече от 6 години опит в софтуерното тестване като участва в проекти в области като здравеопазване, електронна търговия, онлайн залагания, финанси, логистика, телекомуникация и др.

Сертификати: ISTQB foundation level
Програмни езици: Java, C#
Опит в автоматизирано тестване с инструменти като Selenium, Protractor, Rest Assured
Бази данни: Oracle PL/SQL, MySQL
Системи за управление на проекти: Jira, Rally, TFS, Quality Center

Димитринка Вълкова

Димитринка Вълкова

ОКС Магистър от Университет за национално и световно стопанство (УНСС) – гр. София

Дългогодишен професионален опит като консултант на свободна практика към фирми и организации с разнообразен предмет на дейност относно решения с MS Excel, MS Power BI и автоматизиране работата с VBA (Visual Basic for Applications).

Като лектор с 15+ годишен опит разработва специализирани и конкретно насочени учебни програми, в които включва реални примери от практиката, презентации, помощни материали и тестове, свързани с „Бизнес приложения и анализи с „MS Excel” и „VBA за MS Excel“.

Надя Рангелова

Надя Рангелова

Завършва интериорен дизайн бакалавърска степен в IED Милано, Италия.

Завършва магистърска програма в Domus Academy в Милано, Италия.

Специализира в последствие в 3D Studio MAX.

Над 4 години професионален опит в областта на 3D анимирането. Работи в редица фирми за интериорен дизайн, архитектура и реклама, като RedVertex, Steven George International,  IDEA International като 3D артист.
Професионалните и ангажименти са свързани и с ежедневно владеене на други софтуери като Adobe Photoshop, Autocad и Premier.

Дългогодишен преподавател по 3D Studio MAX.

Ивайло Стаматов

Ивайло Стаматов

Инженер  УХТ – Пловдив, ОКС Бакалавър

Над 10 години професионален опит в инженерството, конструирането и производството.

Над 10 години лектор в областта на дигиталните методи за проектиране.

Професионални интереси, проектиране на машини и апарати, прототипиране, компютърна симулация.

Работи близо 4 години в Нестле България като механичен конструктор, работил е за фирми в различни сфери на дейност – Walltopia, Keraglass, Sofiaplast  и др. Отлични препоръки.

Преподава: AutoCAD, AutoCAD 3D, Solid Works.

Обича да играе шах.

Ина Бунова

Ина Бунова

Ина Бунова

Завършва ОКС Бакалавър специалност
“Информационни системи” в Софийски
университет Св. Климент Охридски.
Има над 5 години опит в софтуерното
тестване. Участвала е в проекти за
български и немски телекоми, а в
момента работи по международен проект
за разработка и поддръжка на онлайн
платформа за представяне на реклами.
Според Ина когато човек е положително
настроен, винаги може да намери изход
от трудна ситуация, а това много помога
в ежедневието като QA.

Сертификати: ISTQB foundation level

Опит със следните технологии:

Бази данни: MySQL, MongoDB, MSSQL, Aerospike
Инструменти за автоматизирано
тестване: SoapUI, QTP
Езици за програмиране: C++, Java, .Net, VBScript
Системи за управление на проекти и
дефекти: Jira, Confluence, Mantis, Redmine, Trac

Любослав Митков Ванков

Любослав Митков Ванков

ОКС Бакалавър по информатика в СУ св. „Климент Охридски“. Над 5 годишен опит при проектиране,разработка и тестване на софтуерни приложения, като последните 2 години е ръководител на екип. Педагогическа правоспособност и опит в преподаване на различни възрастови групи. Участие в редица семинари на различни теми свързани с високите технологии. Задълбочени познания по:

Програмни езици: Java,C#,C/C++,Python

Мобилни технологии: Android,Java mobile

Уеб програмиране: HTML/HTML5, XML, JavaScript, CSS, AJAX, JSON

Бази данни:MySQL, PostgreSQL, MS SQL Server

Атанас Данаилов

Атанас Данаилов ОКС магистър Информационни Технологии, ХТМУ София.

Професионален опит в областта на невронни мрежи към Българската академия на науките.

Използване предимно на програмния език Python.

Задълбочени познания по: Програмни езици: Python, C++, Java и други. Бази данни: MySQL.

Георги Величков

Над 15 години има опит в софтуерна компания като системен администратор, внедряване и поддръжка на: софтуер и хардуер, офис и мрежово оборудване. В последните години се занимава със системи за автоматизация, микроконтролери и едноплаткови компютри.

Също така разработва и софтуер, предимно Android проложения.
Преподава и в гимназия.
Работи с  Java, С++, C#,  Javascript и от скоро се занимава с Python.

Хабибе Еминова

Хабибе Еминова

Магистър – Компютърен инженер – ТУ Габрово – 2006 г. ОКС Бакалавър – Компютърен инженер – ТУ Габрово -2005г През 2009 година записва докторантура в ХТМУ – гр.София катедра – АП. От 2009 – 2014 води дисциплината – Система база данни . През периода 2014 – 2015 – работи като асистент към катедра АП – ХТМУ – гр.София . Над 10 години стаж в частния сектор като програмист на софтуерни приложения и поддържане, разработване и дизайн на база данни. База данни: MS SQL SERVER 2005/2014, MY SQL, Oracle RDBMS (PL/SQL), ArcGIS Desktop Програмни езици: Java, C#, JavaScript, XML, Visual Basic, Delphi 6 Офис приложения: MS Word, MS Excel, MS PowerPoint, MS Access.

Христо Минков

Христо Минков

Обучение: Софийска Математическа Гимназия с профил информатика Участия в алгоритмични състезания и школи по информатика.

Програмни езици: Java SE/EE, C/C++, C#

Мобилни технологии: Android

Уеб програмиране: HTML5, CSS3, JavaScript, PHP7

Бази данни: Oracle RDBMS (PL/SQL), MySQL, MS SQL Server

ИГНЕС СИМЕОНОВА

ИГНЕС СИМЕОНОВА

Игнес учи в Софийската математическа гимназия.

Натрупала е богат опит с програмирането, основно на С++ като състезател по информатика. Има редица призови места и награди от национални състезания и турнири. Била е в разширения отбор по информатика в 8 клас.

 От няколко години успешно се справя с преподаването на информатика и С++ в малки и големи групи, на хора на различна възраст.

 Също така Игнес е автор на задачи за състезания и съавтор в онлайн учебник по програмиране: https://cpp-book.softuni.bg/

 Тук можете да видите част от нейните проекти: http://github.com/ignesesi/

 

Емил Емануилов

Емил Емануилов

Eксперт Perl програмист на свободна практика с повече от 16 години опит в разработване на уеб базиран софтуер. Специалист в следните области: * Изграждане на уеб сайтове за електронна търговия, аукционни, социални мрежови уеб сайтове и портали. * Планиране, създаване и управление на MySQL, PostgreSQL или NoSQL бази данни. * Oтстраняване на грешки в програма, оптимизиране, бенчмаркинг и тестване на код за сигурност и ефективност. * Системна администрация на Linux машини, стартиране, настройка и поддържане на уеб сървъри Apache и Nginx, както и настройка и интегриране с Perl на сървъри за бази данни MySQL, PostgreSQL, Redis, MongoDB, SQLite * MVC технологични платформи за разработка на Perl приложения – Catalyst, Mojolicious и Dancer * Други програмни езици: С, Python, Javascript, Bash scripting * HTML5, CSS3, XML OKC Магистър по икономика – УНСС София

Мая Иванова Жекова

Мая Иванова Жекова

ОКС Баалавър – Физика, СУ „Св. Климент Охридски“ Магистър – Квантова Електроника и Лазерна Техника Над 4-годишен опит като преподавател в държавни и частни учебни заведения.

Програмни езици: C/C++

Офис приложения: MS Word, MS Excel, MS PowerPoint.

Компютърна графика и дизайн: Adobe Photoshop, CorelDraw.

Диана Едрева

Диана Едрева

Над 5 години опит в областта на уеб разработването и поддръжката на уеб базирани приложения. От 1 година е ръководител на екип от техници в хостинг компания. Настоящ старши техник поддръжка на уеб системи. Завършила с отличен профил „Компютърна Графика“ в Национална Професионална Гимназия по Полиграфия и Фотография.

Програмни езици: PHP7, HTML5, CSS3, JavaScript

CMS: WordPress, Joomla, Prestashop, Magento 1.9, Magento 2.0

Компютърна графика: Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Muse, Flash Animation

Бинка Иванова

Бинка Иванова

Дигитален маркетинг и SEO специалист. Бакалавър по маркетинг във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий” – Велико Търново. Опит в обучения по дигитален маркетинг и оптимизация за търсещи машини. Професионален опит с корпоративни сайтове, онлайн магазини, български и международни компании. Разработване на маркетинг стратегии, онлайн реклама, работа със социални мрежи, копирайтинг, оптимизиране за търсещи машини –SEO.

Проекти и стажове: Стаж по обучение за продажби, стаж в частни и държавни предприятия, работа по фрийланс проекти.

Технически умения: CMS, Google Analytics, Google Webmaster Tools, Google AdWords, E-mail Marketing, SMM (Social media marketing), SEO tools, Keywords Analysis,  Google Data Studio, HTMl.

Ангел Ботев

Завършил „ Природо-математически“ профил към СОУ „ Братя Каназиреви“ . Студент бакалавър “Компютърни системи и технологии” към Технически Университет – София. Профисионален опит като преподавател в ПГ по КТС – Правец Интереси и задълбочени познания към следните компютърни езици: Java, C.

Светослав Чонков

Светослав Чонков

ОКС – бакалавър по “Информатика” и магистър по “Софтуерни Технологии” от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. Задълбочени познания и интереси в различни програмни езици и технологии:

Програмни езици: C#, С++, Java, PHP, HTML5, CSS3, XML

Технологии: ASP.NET MVC, JavaScript Libraries

Бази данни:MySQL, MS SQL ServerMongoDB

Надежда Витанова

Надежда Витанова

Над 3 годишен опит в тестването на софтуер. От 2 години е ръководител на екип от софтуер тест специалисти. Има опит в работата по международни проекти. Магистър по „Застраховане и социално дело“ към УНСС – София

Сертификати: ISTQB

® Foundation level; ITIL® Foundation certification; Test Automation foundation course – Selenium, WebDriver, SoapUI, jMeter; Scrum

Иван Радев

Иван Радев

Образование : Магистър-инженер по Електроника, ТУ-София Работи като : Системен архитект

Опит: 14 години в ИТ сферата като системен архитект, ръководител на екип, програмист и системен администратор 8 години професионален опит с Linux

Умения: ОС администрация – Gentoo, Debian, Red Hat, Windows Програмни езици – C/C++,.NET ,HTML ,XML ,CSS Скриптови езици – Bash, Python Мрежови технологии – TCP/IP, OSI, DHCP, NAT, NTP, DNS, SNMP, VLAN, EIGRP, OSPF, Cisco IOS, ACL, IPS/IDS, Firewall Информационна сигурност – ISO27000 Бази данни – PostgreSQL, MySQL Виртуализация – VMware, VirtualBox, KVM

Сертификати : LPIC-2, LPIC-1, CCNA, Comptia Security+, IRCA Information Security Management System Auditor

Илиян Петев Петров

Илиян Петев Петров

Завършил профил „Математика и информатика“ към ПМГ „Иван Вазов“. Завършил бакалавър „Компютърни системи и технологии“ към Технически Университет – София. Профисионален опит като преподавател в „КСИ“ Технически университет – София, както и в частни учебни центрове. Интереси и задълбочени познания към следните компютърни езици: Java, C, C++.

Румяна Игнатова

Румяна Игнатова

Магистър по Информатика от СУ“Св.Климент Охридски“, специализирала „Информационни системи“. Работила като Програмист, в сферата на обучението и като системен и мрежови администратор. Последните 20 години посветила на изграждането на широкоспекърна, бърза и надеждна мрежа в България с пълен високоскоростен достъп до Глобалната мрежа Internet. Приемайки това като лична мисия достига до позиция Директор „Управление на мрежата “ в един от най-големите Интернет доставчици у нас. Понастоящем е Технически Мениджър на фирма, занимаваща се с софтуерна и хардуерна поддръжка на корпоративни сървъри, мрежи и компютърни системи; разработка, дизайн, инсталация и управление на цялостни решения за бизнеса. По време на тези процеси добива опит със следните технологии:

Computer Systems: RISC platforms (SUN SPARC, HP), VAX and PCs, Cisco Routers and Switches, Juniper routers
Operating Environment: UNIX (Linux – Slackware, Debian, Ubuntu, Knoppix; BSDI, Solaris, Free BSD), MS DOS, MS Windows, NT, VAX/VMS, X Window System
Network Environment and routing Protocols: BGP, OSPF, MPLS, TCP/IP, Novell IPX/SPX, DECNET, NetBEUI
Professional Software: VAX/VMS Mail Exchanger, Qmail, Exim, BIND DNS server, FTP server, Apache/nginx WWW servers, Squid Proxy server, Radius, Tacacs+ access server, DHCP. MySQL, Samba, KVM

Additional Software: MS Office, SQL, Internet Client Software
Programming Languages: Perl, C, C++, Prolog, Lisp, Pascal, FORTRAN 77, PL/1, CGI scripts

Мирослав Исикийски

Мирослав Исикийски

Работи като QA Engineer от 2014.

Обича да допринася за създаването на качествен и клиентно-ориентиран софтуер, следвайки всички добри практики в сферата. Разглежда тестването като експериментален процес (точно както в научната сфера). В свободното си време обича да чете техническа литература, защото ключа към развитието е непрестанното надграждане на знания и умения.

Има опит с програмните езици Java, Python, JavaScript/Node.js.
Бази данни – MySQL, MSSQL, Druid, NoSQL.
Опит в автомазирането тестване и инстурменти като – Cucumber BDD, JMeter, TestNG.
Опит с batch scripting, web services REST & SOAP, HTTP, servers, SDLC.
Комуникативен и способен да работи в екип – вярва, че това е жизнено важно за всеки един успешен отбор, а съвкупността от тези отбори изгражда успешна и силна фирма.
Преподаването му е хоби, но и призвание, защото е от учителско семейство с над 40 годишен професионален стаж в сферата 🙂

Ивайло Митков Стоилов

Ивайло Митков Стоилов

Студент по компютърни науки във Факултет по математика и информатика към Софийски университет Св. Клиенти Охридски. Завършил Софийска математическа гимназия. Стаж като програмист във фирма. Разработка на приложения с Java Smart Card Technology. Състезател по програмиране. Разработка на най-различни проекти и информационни системи на Java , C/C++

Програмни езици: Java , C/C++

Димитър Съйков

Димитър Съйков

Повече от 10 години опит в разработката на софтуерни проекти с Java SE, Java EE и Spring.
Завършил е две магистратури в сферата на софтуерното инженерство и информационните системи.
Има множество сертификати от престижни организации като Oracle и Sun.
За Димитър най-важното е човек да разбира как всъщност работят нещата.
Любител е на отворения код.

Константин Дафинов Доганов

Константин Дафинов Доганов

Магистър по Архитектура в Университет по Архитектура, Строителство и Геодезия – УАСГ 4 години опит в изготвяне на архитектурни чертежи в идеен до технически етап, конструктивни детайли, 3D визуализации. 3- години преподавателски опит по следните програми:

  • CAD: AutoCAD 2D&3D, ArchiCAD, Revit Architecture,
  • 3D Design: 3DsMax, Maya, Mudbox, Rhinoceros, SketchUp,
  • Render Engine: V-ray, Mental Ray
  • Postproduction: Photoshop, Illustrator, After Effects,

Публикации: ФантАstika 2012 – алманах за фантастика и бъдеще Ел. списание DeZone

Проекти: Доброволческа Архитектурна работилница „За Нашите Деца“

Уъркшопи: ISWinT 2012 – Photography

Изложби: Ceresit Art Competition 2006 Positive-Negative 2010 International VELUX Award 2010 Новата София 2012 eVolo Skyscraper Competition 2013

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

ВИЖ ПОВЕЧЕ