Go to Top

Rhino

Какво представлява „Rhino“?

Rhino е програма за 3D графика и компютърно проектиране (CAD). Геометрията на Rhino се базира на математическия модел NURBS, който се фокусира върху представянето на математически точни модели на криви и повърхности в компютърната графика. Rhino се използват в процеса на компютърното проектиране (CAD), компютърното производство (CAM), бързо прототипиране, 3D печат и обратен инженеринг в индустрията, включително архитектура, промишлен дизайн (например автомобилния дизaйн).

За кого е предназначен курсът:

Курса е предназначен, както за абсолютно начинаещи в създаването на 3D визуализации, така и за тези, които имат начални познания и желаят да ги доразвият към едно професионално ниво.

Цел на курса:

По време на обучението Вие ще бъдете въведени в интерфейса на програмата, ще можете да моделирате, да работите с материали, слоеве и текстури и да боравите с осветление. Материала ще бъде поднесен чрез интересни и подходящи примери от мотивирани специалисти с дълъг опит в преподаването.

Мащаб на групата:

Обучението се извършва само в индивидуална форма.

Продължителност на курса:

Курса е с обем от 24 учебни часа.

Какво е необходимо за участие в курса:

Необходимо е курсистите желаещи да вземат участие в курса да се запишат до 3 дни преди началната дата на обучението, като направят това на място в административния офис на компютърно образователния център „Progress”( пл. Славейков №11) заплащайки таксата за обучението. Възможно е и заплащане по банков път. За курсът е необходимо да носите собствен компютър с инсталиран софтуер.

Ползване на личен или служебен лаптоп:

За курсът е необходимо да носите собствен компютър с инсталиран софтуер.

Цена на курса:

Цена: 960лв.

Издаване на Сертификат:

Степента на  справяне с практичните задачи по време на обучението, домашните работи, както и финалния тест са основание за издаване на Сертификат. Разбирането на поставените задачи и справянето на курсистите с тях е от изключително значение за по-добрата им реализация след обучението.

Учебна програма:

1. Запознаване с интерфейса.

2. Слоеве (Layers) в Rhino.

3. Основни функции за чертане в 2D.

4. Оразмеряване на чертежи.

5. 3D моделиране – въведение в  3D моделирането в Rhino.

6. 3D моделиране – част 2 – Nurms.

7. V-Ray Rendering – Част 1 – материали и светлини.

8. V-Ray Rendering – Част 2 – финални и допълнителни настройки.

9. Допълнителни въпроси и упражнения.

10. Финален тест – упражнение.

Вижте график на следващите курсове по Rhino – тук.