Go to Top

Защо е необходимо да изучаваме графичен дизайн?

 Графичният дизайн, ако се използва ефективно, е мощ. Сила за предаване на идеи, които променят всичко. Силата да унищожи цяла раса или да спаси цяла нация от отчаяние.

Чип Кид

 

Човешкото възприятие е съвкупност от работата на сетивата. То е комбинация между звук образ и физическо усещане.

В ежедневието около нас навсякъде можем да видим различни видове графично присъствие под една или друга форма. То ни залива от всички страни, така че ние на всяка крачка непрекъснато се сблъскваме с разнообразието на цветове и форми.

Подходящото съчетание между цветове, форми и текст помагат за по-доброто визуално и цялостно възприемане на даден продукт или услуга за потенциалните клиенти, които биха се възползвали от техните характеристики.

По този начин се създава една характерна и типична цялостна идентичност, така че продукт или услуга биват по-лесно разпознаваеми от потенциалните купувачи и целевата аудитория. А също така дори са предмет на запазени марки и патенти.

Добрата комбинация между цветове форми и текст, а дори и звук в някои случаи са ключови за успешните продажби на продукти и услуги, така че те да бъдат разпознавани от целевата аудитория.

Графичният дизайн е навсякъде около нас и непрекъснато ни влияе в една или друга степен. Той е неотменна част от всеки един аспект на съвременния живот или накратко бихме могли да кажем, че е неотменна част от офлайн и онлайн присъствието.

Изучаването на графичен дизайн дава възможност за професионално развитие, както на начинаещи специалисти, така и на хора, които са свързани със сферата на изкуството.

защо да уча графичен дизайн

Начинаещите в професията Графичен дизайнер

Хората, които искат да навлязат в дебрите на графичния дизайн бихме могли условно да разделим на два типа – това са начинаещи и хора с опит. Начинаещите са тези, които нямат никакъв опит с изкуството и с техническите инструменти, които се използват в графичния дизайн.

Хората с опит са тези, които имат малко или много умения в сферата на изкуството и биха желали да се ориентират по такъв начин, че да използват софтуерни решения в това, което правят.

За хората, които имат опит в областта на изкуството е необходимо да посетят различни курсове по графичен дизайн за начинаещи с фокус върху използване на технически инструменти и прилагане на познатите принципи в електронен вариант.

Начинаещите в областта на графичния дизайн е препоръчително да изберат и курсове, които дават принципни положения като например изясняване на понятията – композиция перспектива, работа с цветове и други.

Един бъдещ специалист, който желае да се развива в сферата на графичния дизайн, след като се запознае и придобие основни умения за работа със софтуерните инструменти, които ще са необходими, може да премине на следващо ниво на професионално развитие, така че да може да участва в курс по графичен дизайн за напреднали, където вече ще усъвършенства своите умения.

След като вече човек е овладял необходимите софтуерни инструменти ще може да придаде визуален облик на идеите си.

Защо да учим графичен дизайн?

За да имаме нова професия, да повишим продажбите чрез визуална комуникация, да правим уебсайтове графичен интерфейс, да приложим наученото в дигиталната реклама, да правим продуктов дизайн, да правите дигитално изкуство….. и още много.

Възможностите са безкрайни. Просто, изберете!

Leave a Reply

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

референция
референция
референция
референция за проведен компютърен курс
референция за проведен компютърен курс
kurs za obshtinska banka
kurs proveden na obb
референция за проведен компютърен курс
референция
референция за проведен компютърен курс
kurs za allianz
референция
референция за добре проведено компютърно обучение
референция
obuchenie na baumax1
референция
референция
BankThatMatters UCB BG logo Sep2017
ВИЖ ПОВЕЧЕ