Go to Top

8 причини да учим графичен дизайн

Графичният дизайн, известен също като комуникационен дизайн, е изкуството и практиката на планиране и проектиране на идеи и опит с визуално и текстово съдържание. Формата, която приема, може да бъде физическа или виртуална и може да включва изображения, думи или графики. Работата може да бъде реализирана във всякакъв мащаб, от проектирането на една пощенска марка до националната пощенска система. Тя може да бъде предназначена за малък брой хора, като например еднократна книга с ограничен брой издания или изложба, или може да бъде видяна от милиони хора, както и от свързаното цифрово и физическо съдържание на международна информационна организация. Графичният дизайн може да послужи за всякакви цели, било то търговски, образователни, културни или политически.Ето защо тази област на развитие се превърна в популярна и атрактивна за мнозина в световен мащаб. Изучаването на графичен дизайн може да започне с курс по графичен дизайн, а може да бъде и предпочитана специалност в университет. Нека разгледаме какви биха били причините да изберем да учим графичен дизайн.

1. Графичният дизайн предлага умения, които никога не биха били заместени от робот или машина

Милиони работници по света са изложени на риск да бъдат заменени от роботи в рамките на 15 години, твърдат проучвания. Това е демотивираща новина за мнозина, но ако научиш нещо, което машините никога не биха могли да направят, то твоята кариера и сигурност ще бъдат защитени.

Графичният дизайн е креативен процес, изискващ интелигентност и идеи, насочени към човека, за да отговорят на тенденциите, вкусовете и това, което вече е било преди. Това никога няма да бъде нещо, което роботът може да имитира. Разбира се, технологията за създаване ще продължи да улеснява живота ни като дизайнери, но машина никога не би могла да замести опитен графичен дизайнер.

2. Дизайнът и брандингът са от огромно значение днес

В днешно време, ролята, която дизайнът и брандингът заемат е основна и ключова за успешното развитие на множество компании. Необходимостта от създаване на визуализации, които ще привлекат и спечелят тази трудна група от потребители, гарантира, че дизайнът ще продължава да се третира с уважението, което заслужава. Работа като дизайнер ще ти помогне да спечелиш сърцата и умовете на богато разнообразие от хора чрез творчеството си. Звучи обещаващо, нали?

3. Работата като графичен дизайн може да бъде дистанционна

Ако притежаваш приключенски характер и искаш да си осигуриш работа в чужбина, или такава, която не познава ограничения откъм локация, струва си да отбележим, че графичният дизайн е търсен навсякъде. В Австралия, например, това е професия, която дава добър шанс да получиш квалифицирана виза. Ако пък си от типа хора, които обичат често да сменят своята локация, то графичният дизайн е перфектен избор. С такава професия можеш свободно да пътуваш и да твориш от избрано от теб място докато се наслаждаваш на пътуването.

4. Творбите ти могат бързо да бъдат разпространени

Ако признанието и популярността е нещо важно за теб, то с графичен дизайн това може да бъде лесно постигнато, стига да притежаваш нужните умения и знания в областта. Твоят дизайн може буквално да бъде видян от милиони потребители онлайн, на улицата, във вестници и списания, или пък на опаковки. Очите на целия света могат да попаднат върху твоята креативност.

5. Ще можеш да се адаптираш бързо при промени, свързани с кариерата ти

Отминаха дните, когато можехме  да се наслаждаваме на доживотната работа. С развитието на технологиите, днес късметлии са тези, които успеят да запазят работата си за повече от пет години. Успокоителен факт е, че графичният дизайн предоставя умения, които са търсени и могат да се прилагат към много различни кариерни пътеки. Те могат да се прехвърлят и докато една минута можеш да работиш в дизайнерско студио, в следващата  можеш да работиш в централата на голяма корпорация.

6. Всеки ден ще решаваш проблеми

Според научни открития, мозъкът достига своя пик между 16-25 години и тогава когнитивното функциониране намалява. Добрата новина е, че можем да обучим нашия мозък да работи по-добре. В края на краищата това е мускул и следователно се нуждае от редовни упражнения. Интересно е да научим, че графичният дизайн прави мозъка много активен. С решаването на проблеми всеки ден, гарантира развитието на умствения капацитет. Ако искаш да поддържаш мозъка си силен, здрав и може би и по-креативно настроен, графичният дизайн може да е от полза.

7. Ще е необходимо да пребориш множество спънки по пътя към успеха

Освен усъвършенстване на твоите типографски умения и разбирането на това как да обърнеш настроението на потребителите чрез привлекателна брошура, кариера в графичния дизайн най-вероятно ще те научи и как да бъдеш свой собствен шеф. Много дизайнери научават тънкостите на предприемачеството, когато работят за студио или агенция, особено ако компанията е малка и ежедневните борби и предизвикателства са наблюдавани отблизо. Вероятно е един ден да откриеш, че се нуждаеш от повече независимост, която може да бъде намерена в свободната практика. Ползите от свободна практика могат да бъдат безкрайни но няма да е лесно, това е сигурно. Но не е ли успокоително да знаеш, че работата като графичен дизайнер оставя поле за собствни решения и собствен път, по който да поемеш?

8. По-лесно е от всякога да проектираш за себе си

Достъпът до технологията е по-лесен и евтин от всякога преди. Интернет предлага богатство от вдъхновение и непрекъснато обучение. Като графичен дизайнер можеш да получиш обратна връзка в рамките на няколко секунди като споделиш своята работа онлайн. Никога не е било по-добро и подходящо време да проектираш за себе си. Ентусиасти дори могат да започнат свой собствен бизнес и да продават свои поздравителни картички, ако това е тяхната мечта. Няма бариери и единственото, което може да те спре е липсата на умения или опит.Вероятно е след като станеш графичен дизайнер да откриеш, че новите ти умения намират приложение и в  много други части от живота ти. Можеш да увеличиш многократно креативността си, след като развиеш око за оформления, симетрия, решетки и линии.

Твоята професия като графичен дизайнер може да започне с курс по графичен дизайн но ще изисква отдаденост и истинска страст. Ако мислиш, че това е правилната стъпка за теб, направи първата стъпка сега.

Leave a Reply

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

референция
референция
референция
референция за проведен компютърен курс
референция за проведен компютърен курс
kurs za obshtinska banka
kurs proveden na obb
референция за проведен компютърен курс
референция
референция за проведен компютърен курс
kurs za allianz
референция
референция за добре проведено компютърно обучение
референция
obuchenie na baumax1
референция
референция
BankThatMatters UCB BG logo Sep2017
ВИЖ ПОВЕЧЕ