Go to Top

8 популярни приложения, разбработени на ReactJS

 

React

Често при избора на език за програмиране, който да изучаваме, един от първите въпроси е свързан с това какво точно ще можем да създадем с новите си умения. Ще бъде ли този език необходим и приложим в бъдещата ни кариера като програмисти? Ще си струват ли инвестициите от време и други ресурси за изучаване на езика? Ако ти си тръгнал по пътя на програмирането и тези въпроси са ти познати, то значи си на правилното място.

Един от най-популярните езици за програмиране в днешно време е JavaScript. А покрай JavaScript набра популярност и ReactJS. Но какво е всъщност ReactJS, лесно ли се изучава, и за какво може да ни бъде от полза? Нека разгледаме в повече детайл какво представлява ReactJS и как може бъде приложен.

Ако имаш интерес свързан с изучаването на ReactJs, нашият професионален курс по JavaScript Advanced с ReactJS ще те запознае с по-напреднали техники, технологии и инструменти за автоматизация.

Какво е ReactJs?

ReactJS основно е библиотека с отворен код на JavaScript, която се използва за изграждане на потребителски интерфейси специално за приложения на дадена страница. Използва се за обработка на слоя за преглед за уеб и мобилни приложения. React също ни позволява да създаваме повторно използваеми UI компоненти. React за първи път е създаден от Jordan Walke, софтуерен инженер, работещ за Facebook.

React за първи път се разгърна във Facebook в 2011 и на Instagram.com през 2012 година, след което спечели интереса на мнозина програмисти по света и днес е от често срещаните умения, с които девелопърите се славят.

React позволява на разработчиците да създават големи уеб приложения, които могат да променят данни, без да презареждат страницата. Основната цел на React е да бъде бърз, мащабируем и лесен за работа. Той работи само на потребителски интерфейси в приложение, което съответства на изгледа в шаблона MVC. Може да се използва с комбинация от други JavaScript библиотеки или рамки, като Angular JS в MVC.

Ако имаш доза знания и практически опит в ReactJS, то вероятно си в състояние да твориш почти магически проекти.

Нека разгледаме някои от популярните ReactJS приложения, които са се превърнали в незаменима част от нашето ежедневие:

  1. Нетфликс  – Версията React работи и с Netflix – специално на тяхната платформа, наречена Gibbon, която се използва за телевизионни устройства с ниска производителност, вместо за DOM, използвана в уеб браузърите. Netflix дори публикува официален блог, в който обяснява как библиотеката на ReactJS помага на стартиращата им скорост, производителността, модулността и други предимства. Създателите на платформата споделят, че основни фактори при взимането на решение относно използването на ReactJS са били бързината, производителност по време на изълнение и модулност.
  2. Ню Йорк Таймс Преди известно време “Ню Йорк Таймс” проектира голям нов проект, който симулира различни погледи на звездите на Оскар. Очевидно е, че интерфейсът на този проект е вграден в React и позволява на потребителите да филтрират галерията от различни снимки от 19 години по един приятен начин. Преиздаването на този проект е само една от впечатляващите характеристики, за които можем да благодарим на ReactJS.
  3. Yahoo!  Помните ли колко популярни бяха пощите в Yahoo! преди години?Изненадващо (или не), пощенският клиент на Yahoo! също използва React. Тъй като Facebook притежава Yahoo! в днешно време е налице идеята за солидна и унифицирана архитектура и затова Реакт е включен в колкото е възможно повече частици. Архитектурата, която е специално изградена с React като част от нея, може да се види тук а Yahoo! разработчиците обобщават по-лесно и по-добре работата с кода. От основните цели на подобрението на Yahoo! са били включени точки като независими компоненти, по-кратка крива на обучение, независимост от големи библиотеки на платформи, както и лесното отстраняване на грешки. ReackJS е бил способен да предостави решение за всяка една точка и се е превърнал в мощен инструмент за Yahoo!
  4.  Khan Academy – Много от частите на Khan Academy са базирани на React в момента. Един от техните разработчици, Джоел Бъргет, сподели своя личен опит с библиотеката на ReactJS и как той се различава от традиционния Backbone скрипт, който преди това са използвали. Той очевидно я определя като достоен ъпгрейд и внимателно преминава през повечето от важните черти – включително променящия се елемент по ефективен начин и премахването на ненужните рендери. 
  5.  WhatsApp – Въпреки че имаше няколко бета версии преди официалното му стартиране, WhatsApp използва ReactJS за изграждане на потребителски интерфейси от Facebook, точно както използва Underscore.js и Velocity.js като някои от най-ефективните си двигатели. Съвсем наскоро изцяло новото уеб приложение WhatsApp използваше React, също както и споменатото по-горе уеб преживяване във Facebook.
  6. Браузър Вивалди – Една от технологиите на популярния Vivaldi Browser е библиотеката на ReactJS. Двигателят, който този браузър използва, е наречен „Blink“ и е почти същият като Chrome на Google, изграден на базата на HTML5, ReactJS, JS, CSS3 и много други двигатели.
  7. Codecademy – От август 2014 г. Codecademy реши да включи изцяло библиотеката на Facebook. ReactJS очевидно е част от нея – и все още е един от ключовите скриптове, базирани в приложението. От заглавието до менюто и дори навигацията, използването на ReactJS е налице в Codeacademy, създадено като логично решение, което включва всички компоненти за различните части. Според всички в Codeacademy, някои от аспектите на React, които те оценяват, включват факта, че скриптът е тестван в битка, лесен за мислене, прави SEO лесен процес, съвместим със стария код, както и достатъчно гъвкав за бъдещето.
  8. Dropbox – Dropbox премина към ReactJS преди повече от година. Точно по времето, когато React стана много популярен сред разработчиците на приложения. Изобилието от ресурси, които са част от тази рамка, се използват ефективно от Dropbox, което допринася значително за успеха на тази невероятна услуга, базирана на облак, и онлайн решение за архивиране.

Както видяхме, ReactJS е често срещано решение в света на програмирането и е спомогнало за създаването на мнозина проекти, без които света нямаше да е същият. Ако описаните проекти звучат като нещо, с което би искал да се занимаваш, то ReactJS е правилният избор за теб. Свържи се с нас за повече информация за курса по JavaScript Advanced с ReactJS и разшири своите девелопърски умения!

 

 

 

Leave a Reply

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

референция
референция
референция
референция за проведен компютърен курс
референция за проведен компютърен курс
kurs za obshtinska banka
kurs proveden na obb
референция за проведен компютърен курс
референция
референция за проведен компютърен курс
kurs za allianz
референция
референция за добре проведено компютърно обучение
референция
obuchenie na baumax1
референция
референция
BankThatMatters UCB BG logo Sep2017
ВИЖ ПОВЕЧЕ