Go to Top

Top 3 Езици за Програмиране През 2018

Езиците за програмине претърпяват постоянни изменения, в синхрон с развитието на технологиите и нуждите на потребителите. През времето са възниквали различни видове езици, които са отшумели поради неспособността им да се адаптират и да предоставят качествено решение на проблем, докато други смело отстояват позициите си за „топ“ през годините.

От гледна точка на програмистите, наблюденията върху популярността и развитието на различните програмни езици е силно препоръчително. Тези данни могат да бъдат от полза при избиране на програмен език, който да изучаваш и с който да се занимаваш в бъдеще, докато развиваш своята кариера в областта на софтуерното инженерство или трупаш опит като девелопър.

Класациите с топ езици за програмиране взимат под внимание няколко фактора, включително търсене, популярност, приложимост, и не на последно място заплащане. В повечето списъци с „топ езици“ факторът леснота на изучаване не влиза като определящ. Все пак, ако приоритетът ти е да се превърнеш в експерт в избрания от теб език, то със сигурност ще трябва да бъдеш подготвен за определена доза търпение, време, и интелектуално напрежение.

Може би се питате защо е всичко това?

Кариерата като софтуерен инженер или програмист е популярен избор сред младото поколение в България и други части на Света, тъй като предлага:

  • Високо заплащане и по-добър стандарт на живот
  • Реализация
  • Личностно развитие
  • Гъвкавост
  • Възможност за работа от вкъщи за фирми, намиращи се в други държави

Съществуват многобройни и различни на вид прогнози за бъдещето на програмирането и най-вече популярността на различните програмни езици. Нека разгледаме какво се случи през 2018 и кои езици защитиха своите места в класациите като топ 3 езика!

 

преспективите в ИТ сектора

2018 Топ 3 Езици за Програмиране

В класациите се задържаха много езици но топ 3 позициите бяха спечелени от JavaScript, Java и Python. Нека разгледаме тези три езика в повече детайли, които се надяваме, че ще ви бъдат от ползва при взимането на решение с кой език да започнете, да продължите или да добавите към вашия списък с умения!

1.      JavaScript

JavaScript е динамичен програмен език, предимно използван с цел добавяне на интерактивност в уебсайтове, нещо високо цененто в днешно време. При търсене на описания на JavaScript като език за начинаещи е вероятно да попаднеш на материали, които описват неговата леснота. Именно тя му помогна да запази своят топ позиция в класациите за най-популярни езици за програмиране през 2018. Според проучвания на Stack Overflow, този език печели титлата за най-използваем и популярен за шеста поредна година, което със сигурност не е основано на случайност!

JavaScript е също признат от GitHub, най-популярната платформа за обменяне на информация, свързана с кодирането, като топ програмен език, използван от милиони програмисти. Ние сме горди, че можем да предложим един изключително качествен курс по програмиране с JavaScript, който да ви помогне бързо да започнете своята кариера.

2.      Java

Java намира своето място на списъка с топ езици за програмиране на 2018 на второ място. Този обектно-ориентиран език е приложим навсякъде и се използва за създаването на крос-платформни приложения. С други думи, независимо от платформата, която си избрал за работа – десктоп, мобилно устройство, или уеб, Java ще ти бъде от полза! Java е изключително често употребяван език и е един от най-задаваните търсения в Google през 2018. В САЩ, девелопъри, които използват Java като предпочитаем език за програмиране, спокойно могат да получават финансово възнаграждение от $100,000 годишно.

Търсенето на Java експерти е популярно и у нас, което се потвърждава и от огромния интерес към нашия курс по Java! Този език със сигурност не е за подценяване!

3.      Python

Python е мощен, висок клас език за програмиране, който набра огромня популярност през 2018. Отново е език, който има общо приложение и е често използван за широко разнообразие от задачи, като създаване на уеб приложения, машинно самоубочение, или анализ на данни. Като сравнение можем да вмъкнем, че през 2018 Python надмина C# по популярност и търсене, както направи и с PHP през 2017. Този програмен език трупа сила и е вероятно да остане топ в класациите и в бъдеще.

Една от тенденциите в глобален мащаб е навлизането на изкуствения интелект като допълнение към еволюцията на технологиите. Сферата със сигурност допринася за огромното търсене на Python специалисти и му помага да спечели титлата „най-бързо разрастващ се език за програмиране“. Ние предлагаме както курсове по програмиране с Python, така и курс по Machine Learning. Разгледай ги, вече имаме дати и за 2019-та година.

Годината е почти към края си и ни беше интересно да споделим с вас езиците за програмиране, които спечелиха доверието и интереса на много специалисти и фирми, нуждаещи се от софтуерни решения.

Надяваме се, че си намерил вдъхновение в редовете горе и ако все още обмисляш с кой език да започнеш, то един от тези три езика със сигурност би допринесъл за твоето навлизане и развитие в чудния свят на програмирането!

Leave a Reply

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

референция
референция
референция
референция за проведен компютърен курс
референция за проведен компютърен курс
kurs za obshtinska banka
kurs proveden na obb
референция за проведен компютърен курс
референция
референция за проведен компютърен курс
kurs za allianz
референция
референция за добре проведено компютърно обучение
референция
obuchenie na baumax1
референция
референция
BankThatMatters UCB BG logo Sep2017
ВИЖ ПОВЕЧЕ