Go to Top

9 признака, че си подходящ за кариера с графичен дизайн

Светът на графичните дизайнери е особено богат, разнообразен, креативен, и възнаграждаващ. Описахме ли туко що перфектната професия, в която да се развиеш?

Ако ти е любопитно какви са най-често срещаните знаци, които сочат, че човек е подходящ за графичен дизайнер, тази статия ще ти бъде интересна! Приготвили сме някои от най-популярните фактори, които ще те накарат да се замислиш в тази посока, ако все още не си!

Ако път графичният дизайн е твоята вече избрана професия и искаш да започнеш обучение или да доразвиеш уменията си, добрата новина е, че можем да ти бъдем полезни с нашия курс по графичен дизайн.

Готов ли си? Нека разгледаме  деветте признака, че си подходящ за графичен дизайнер!

1. Купуваш си продукти само заради опаковката

Помниш ли последният път, когато си купи бутилка вино? Кое е първото нещо, което ти направи впечатление? Дали произходът или сорта грабна вниманието ти? Или посегна към точно тази бутилка предимно заради стилния и уникален, дизайнерски етикет? Случвало ли ти се е да се възхищаваш на торбичката в ресторанта, в която е влязла храната ти, докато хапваш обяда си? Ако си отговорил с ‚да‘ на поне един от тези въпроси, то ти, читателю, най-вероятно си от хората, които сериозно оценяват дизайна на опаковки и би могъл да помислиш как да продължиш кариерата си в територията на графичния дизайн. А ако това е така, то ти си попаднал на най-правилното място! 

2. Оценяваш, че шрифтовете имат свои собствени характеристики 

Знаеш, че изборът на шрифт играе основна роля при успеха на даден продукт, услуга, или цялостно развитие на компания. При наличието на толкова много различни шрифтове е от съществено значение да се намерят правилните комбинации на шрифтовете, които да създадат запълнен вид на дизайна. Дизайнерите могат бързо да кажат какво работи и какво не, така че ако Comic Sans и Papyrus те карат да изтръпваш – то ти вече си на път да установите кариерата си в графичния дизайн! 

3. Знаеш разликата между маруна и марсала 

Кой би могъл да предположи, че има толкова много цветове в дъгата? Разбира се, че ТИ! Следиш ли какви са най-новите тенденции в цветовете? Организираш ли често вещите си по цвят? Загледай се в домашната си библиотека. Забелязваш ли ‚случайно‘ организиране на цветове? Графичните дизайнери обикновено разглеждат света по един съвсем нов и креативен начин, особено когато става въпрос за цветове и палитри. Изборът на цвят е голяма част от дизайна и той изисква окото да се усъвършенства. Да започнеш от това да разгледаш целия спектър е едно много добро начало. 

4. Прекарваш часове в Pinterest и Instagram 

Всички знаем колко пристрастяващи могат да бъдат социалните мрежи. Дизайнерите обичат да създават табла просто за настроение, защото визуалните изследвания могат да вдъхновят и разпалят творчеството по непредсказуеми начини. Определено трябва да помислиш за кариера в графичния дизайн, ако забележиш, че инвестираш солидно количество време, разглеждайки различни материали в Pinterest или ви попаднал дълбоко в безкрайната спирала от #typography хаштагове в Instagram. 

5. Теглиш приложения само за да разгледаш дизайна

Тъй като ежедневието ни катапултира в иновативното бъдеще, дизайнерите играят голяма роля в създаването на добре проектирани цифрови продукти. Ако телефонът ти е пълен с приложения, които почти не използваш, но някак не намираш смелост да изтриеш, то ти си сложил началото на разбирането на света на UX или User Experience дизайна. Този свят тепърва предстои да се разгръща пред нас, имайки предвид динамичното развитие на технологиите. Днес, все повече време прекарваме в онлайн пространството и е от особена важност да имаме достъп до добре презентирани услуги, които можем с лекота и бързина да използваме. А нека не забравяме и естетиката, което ни води и към следващата ни точка! 

6. Обръщаш внимание на естетиката в ежедневието 

Някога прекарвал ли си време в това да организираш възглавничките на дивана по размер или цвят? Дори да не си го правил, то забелявал ли си подобни детайли в интериора около теб? Твоите рамки за снимки перфектно подредени ли са? Намръщваш ли се, когато видиш цветове, които не си отиват един с друг в близост?  А възмущаваш ли се, когато видиш някъде букви, които са трудни за четене и някак просто не са на мястото си? Ако е така, ти разбирате значението на визуалната яснота. Баланс, повторение, контраст, подравняване, йерархия. Това са петте принципа на дизайна, които създават основата дизайнерската творба. Тези пет баланса са най-вероятно вече загнездени някъде в съзнанието ти.  

7. Разбираш силата и значението на брандирането 

Брандирането е нещо повече от лого – това е духът и идеята зад продукт или услуга, с които потребителите се свързват. Успешните марки създават моментална реакция. Ако разпознаваш и оценяваш лоялността към марката, твоят вътрешен дизайнер е буден! През цялата си кариера в графичния дизайн брандирането ще е на първо място. Важно е преди да тръгнеш по своя път, да отдадеш значение на важността му и да се огледаш наоколо. Кои са твоите любими брандове? С какво са успели те да привлекат вниманието ти? 

8. Знаеш, че дизайнът е много повече от това, което окото възприема на пръв поглед 

Виждаш това, което другите не правят, и обичаш да удивяваш приятелите си със скритото значение в популярните лога. Може би често разгадаваш тайните символи и играеш на игри, които да ти помагат да анализираш по-добре. Вероятно вече си разкрил тайната стрелка в логото на FedEx, посочил си мечката в Toblerone или си забелязал a -> z в Amazon. И това е нормлано. Колкото по-детайлно наблюдаваме заобикалящия ни свят, толкова по-добре започваме да виждаме скритите послания. Ако това се случва и при теб, графичният дизайн е подходящо поле за развитие.  

9. Обичаш да научаваш нови неща

Случвало ли ти се е да гледаш клип в YouTube, който е създаден под формата на урок и цели да помогне за усъвършенстването на ново умение? Сферата на дизайна се променя непрекъснато и като дизайнер, винаги ще има какво да научиш! Графичният дизайн е кариера за творчески умове. Творческото пътешествие е продължително и не спира цял живот. Като графичен дизайнер винаги ще се сблъскваш с новости и вероятно предизвикателства. Ако обичаш да покоряваш нови върхове и се впускаш смело в динамиката, тази сфера определено е за теб!

За да се развиеш в сферата на графичния дизайн и да ти доставя удоволствие това, което правиш, то си струва да отделиш време в това да разбереш повече за себе си чрез наблюдения. Ако откриваш някои или всички от гореспоменаните фактори, то шансовете са, че ти вече си на път да станеш графичен дизайнер!

Можеш да откриеш и други курсове, които ще ти дадът занят в ръцете на https://progressbg.net/.

 

Leave a Reply

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

референция
референция
референция
референция за проведен компютърен курс
референция за проведен компютърен курс
kurs za obshtinska banka
kurs proveden na obb
референция за проведен компютърен курс
референция
референция за проведен компютърен курс
kurs za allianz
референция
референция за добре проведено компютърно обучение
референция
obuchenie na baumax1
референция
референция
BankThatMatters UCB BG logo Sep2017
ВИЖ ПОВЕЧЕ