Go to Top

Защо дигиталният маркетинг е толкова важен?

непрекъснато разраствайте бизнеса си

 

В съвременните условия на бързо развиващи се технологии рекламните канали и като цяло маркетинговия обхват на бизнеса, придобива различно измерение.

Оформя се изцяло ново звено на маркетинга, а именно дигитален маркетинг.

Маркетингът е съвкупност от всички дейности, чиято основна цел е генериране и увеличаване обема на продажбите. Дигиталният маркетинг са всички активности и техники, на тяхното прилагане, използващи дигитални комуникационни средства и интернет.

До скоро, онлайн маркетингът беше просто нов и различен начин за предлагане на продукти на пазара. С течение на времето хората осъзнаха, че това е един от най-лесните и достъпни методи за размяна на стоки и услуги. През последните няколко години дигиталният маркетинг стана неразделна част от всеки един бизнес. Онлайн пространството е част от почти всичко, което правим, тоест значението на дигиталния маркетинг е изключително голямо.

Има едно неписано правило: „Ако бизнесът ти не присъства онлайн, то значи изобщо не съществува“.

Една от причините, заради която хората използват интернет, е да пазаруват и да правят резервации. Много голям прoцент от тях казват, че са направили последната си онлайн покупка, след като са попаднали на реклама в някоя от социалните мрежи.

Защо обаче усилията на някои търговци не са толкова ефективни, макар и да имат социални профили за бизнесите си? Всички знаем, че в социалните мрежи има както много печеливши, така и много губещи. Създаването на един профил и споделянето на съдържание там от време на време не е достатъчно, за да се увеличат продажбите или да се привлекат нови клиенти.

Добри практики:

За постигането на успех е необходимо изграждането на добра маркетингова стратегия, която ще помогне за разрастването на бизнеса, като тя включва не само реклами в социалните медии, а и SEO оптимизация и изобщо създаване на цялостен онлайн имидж.

B cъвpeмeнния cвят, ĸъдeтo тexнoлoгиитe ca oт ĸлючoвo знaчeниe, пpилaгaнeтo нa oнлaйн мapĸeтинг и cтpaтeгии зa пpoмoтиpaнe нa cтoĸи и ycлyги, e нe пpocтo нeoбxoдимo, a е зaдължитeлнo.

Рaзлиĸaтa мeждy oцeлявaнeтo и ycпeшнoтo фyнĸциoниpaнe нa eднa ĸoмпaния, e oгpoмнa. Дигитaлният мapĸeтинг имa жизнeнoвaжнa poля зa изpacтвaнeтo нa вcеки бизнес нeзaвиcимo дaли cтaвa дyмa зa мaлĸo ceмeйнo дpyжecтвo или гoлямo тъpгoвcĸo пpeдпpиятиe.

Дигитaлният мapĸeтинг в cвeтa нa бизнeca, вĸлючвa пpaвилнoтo yпpaвлeниe нa oнлaйн пpиcъcтвиeтo нa ĸoмпaниятa или мapĸaтa, ĸaĸтo и ocъщecтвявaнeтo нa ĸoмyниĸaция c пoтpeбитeлитe. Блaгoдapeниe нa него, фиpмитe лecнo пpивличaт тoчнитe ĸлиeнти, ĸoитo ce нyждaят oт тexнитe пpoдyĸти или ycлyги и лecнo ги пpeвpъщaт в лoялни ĸлиeнти.

След, като разбрахме колко е важен дигиталният маркетинг за нашия бизнес, но на този етап не можем да си позволим маркетинг мениджър и Social Media специалист, има решение.

За щастие много академии предлагат качествени обучения по дигитален маркетинг и SEO оптимизация. Където бързо ще усвоите основите на дигиталния маркетинг и ще подобрите дигиталните си умения.

Преди да запишете онлайн курс е добре да проучите академията, която сте избрали. Каква онлайн репутация има, какви курсове предлага и лекторския състав.

Какво трябва да включва едно онлайн обучение?

На първо място трябва да има актуална учебна програма, тъй като дигиталният маркетинг се развива също толкова бързо, колкото технологичният сектор.

Добре е сами да направите Research (проучване), какви са новите тенденции в дигиталният маркетинг за тази година?

От диаграмата сами ще видите, колко важно е бизнесът ни да присъства във Фейсбук, но не бива да пренебрегваме и новите социални платформи, като TikTok.

 

курс по дигитален маркетинг и SEO

 

За 2020 г. водещи са:

  • Социалните мрежи – Facebook и Instagram Stories, TikTok (нова социална мрежа, навлизаща с бърза скорост в живота на потребителите у нас).
  • Google Ads – при стартиращ бизнес рекламата в Google e задължителна, тъй като това е най-бързият начин да се популяризира по ключови думи на първо място в търсачката.
  • 5G технология за мобилни устройства – „мрежа на новото поколение” ще бъде факт у нас до края на 2020 г. Целта е да се осигури масова свързаност между всички устройства с най-бърза скорост. Това ще промени поведението на масовият потребител.
  • Инфлуенсъри – влиянието на инфлуенсърите в интернет е огромно, това са хората с най-много последователи, коментари, харесвания и друг тип интеракции от своята фен аудитория. Все повече бизнеси се обръщат към инфлуенсър агенции или директно към популярни интернет лица.
  • Видео съдържание – в дигиталният маркетинг всеки тип съдържание е от значение, но първенец при разпространението е видео форматите. Потребителите все повече предпочитат да гледат и слушат, вместо да четат. Това е и причината бизнесите да използват видео кампании, YouTube канал, влогърство и др., чрез които директно комуникират с клиентите си.

Това са част от водещите тенденции, с които всеки дигитален маркетинг специалист трябва да е запознат.

Като дигитален маркетинг специалист трябва всеки ден да сте информиран, да следвате едни от най-големите имена в бранша, да учите и повишавате квалификацията си.

Стартирайте с курс по дигитален маркетинг и SEO и научете най-новото в областта. Ние се стремим да даваме качество на всеки наш курсист, затова ще се радваме да стане част от учебната ни програма.

Запознайте се с двете нива на курса: Beginners – за начинаещи и Advanced – средно – напреднали.

Ако статията ви е харесала, можете да я споделите с приятели 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

референция
референция
референция
референция за проведен компютърен курс
референция за проведен компютърен курс
kurs za obshtinska banka
kurs proveden na obb
референция за проведен компютърен курс
референция
референция за проведен компютърен курс
kurs za allianz
референция
референция за добре проведено компютърно обучение
референция
obuchenie na baumax1
референция
референция
BankThatMatters UCB BG logo Sep2017
ВИЖ ПОВЕЧЕ