Go to Top

Как да се научим да програмираме на Python

курсове по Python за всеки

В случай, че четеш тази статия, вероятно вече си взел решението да изучиш Python като свой първи или следващ език за програмиране!

Поздравления!

Python е един от най-популярните езици за програмиране в света и може да бъде приложен за различни цели и задачи. С Python умения и опит, един бъдещ програмист може смело да гради своята кариера като девелопър и да допринася за развитието на разнообразни софтуерни програми и приложения. Специализирането в даден език за програмиране ще развие не само логическото ти мислене и боравене с „код“. То може да се превърне в успешна, добре платена, и удовлетворяваща кариера.

Ако имаш приятели програмисти или ти самият имаш опит в областта, то със сигурност си добре запознат с предимствата на тази професия! Програмистите са добре платени, могат да работят от всеки кът на света (стига това да е в разбирателство с твоя работодател, ако съществува такъв), с преценено от тях време (стига проектът или задачата да е готова в дадения срок), и много други. Казано накратко, пускането в приключението да изучиш Python със сигурност няма да бъде разочароващо!

Но Защо Точно Python?

Този език за програмиране е сред любимите на девелопърите. Той е интерактивен, интерпретируем програмен език, с почти 30 годишен опит. Ако трябва да го сравним с друг език за програмиране, той се доближава най-много до Ruby. Популярен е като изключително практичен и подходящ за начинаещи програмисти заради неговата яснота и леснота при изучаване. Много от „кодовете“ на този език са базирани на английски думи, което е огромно облекчение при разчитането на програмния език.

Има ред причини, поради които Python е известен като препоръчителен за начинаещи. Те включват общото му предназначение, лесното му разчитане, добре създадената му и поддържана екосистема, неговата гъвкавост и подвижност, повишеното му търсене, и други.

Но ако си съвсем начинаещ, вероятно си задаваш въпроса „Как да науча Python?”. В тази статия ще разгледаме някои тънкости при изучаването на Python, които се надяваме да те улеснят в това начинание!

Като за начало, дори и да са налични голям брой безплатни онлайн материали по темата, съветваме те да потърсиш специалист, който да те насочи към най-подходящите източници. Понякога се оказва трудно да филтрираме коя информация е най-актуална и правилна, което може да доведе до загуба на време, запомняне на грешна информация, или загуба на ресурси. Ние предлагаме систематизирани курсове за изучаване на различни езици за програмиране, включително и курс по Python за начинаещи и напреднали.

А ето и няколко съвета за изучаването на Python, които се надяваме да те улеснят!

 

courses pythonСъздавай Код Всеки Ден

Този съвет е валиден за всеки програмен език, с който се захванеш! За да изучиш успешно език за програмиране е необходимо постоянство и търпение. Опитай се за създадеш навик да „кодиш“ всеки ден за определено време. Например, отдели 30 минути от ежедневието си и го отдай специално на код. Това не само ще накара мозъка да запамети важните елементи, но ще развие и мускулната памет на пръстите, което ще ти помогне да станеш по-бърз в програмирането с Python.

Води Си Бележки

Особено ако целта ти е да превърнеш програмирането в професия, воденето на бележки е твоят сигурен път към успеха. Може да ти е интересно да научиш, че по време на някои интервюта, работодателите изискват от интервюирания да напише даден код на дъска или лист хартия за проверка на неговите знания. Воденето на редовни бележки по време на изучаване на Python ще ти помогне да реагираш бързо в такива ситуации.

Комуникирай с Други Python Специалисти

Комуникацията с други девелопъри или изучаващи Python може да се окаже особено ценно в процеса на учене. Почти не познаваме програмист, който да не е стигал до „задънена улица“ при ползването на който и да е програмен език. Понякога решението на задача изглежда напълно невъзможно, какво правиш тогава?

Не се предавай!

В мрежата има богато разнообразие от форуми или други платформи, в които можеш да участваш активно със задаване на въпроси по неясни теми или пък да допринасяш с новооткрити знания или тънкости по езика.

Възползвай се от „Open Source“ Библиотеки

В модела на „open source”, софтуерен код е публично достъпен до всеки, който има желание да се възползва от него и да участва в екосистемата. Съществуват голям брой Python библиотеки, в които можеш да намериш готови разработки на големи корпорации или по-малки фирми. Това е огромно богатство за начинаещия програмист, тъй като позволява да изучиш или пресъздадеш кода, разработен от опитни специалисти.

Създай Нещо – Каквото и Да е То!

Както при всичко останало, с което си се захващал някога, тайната на успеха е в действията! Когато понатрупаш определено количество знания по Python, увери се, че те не стоят заключени в паметта ти! Възползвай се от тях като започнеш да създаваш код и да работиш по накакъв проект – какъвто и да е той! В началото вероятно задачата ще бъде поставена от теб самия или от академията, в която се обучаваш но можеш да бъдеш сигурен, че ако проявиш постоянство и успееш да вникнеш в красотата на този език, тези задачи могат съвсем скоро да ти донесат огромно възнаграждение.

Leave a Reply

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

референция
референция
референция
референция за проведен компютърен курс
референция за проведен компютърен курс
kurs za obshtinska banka
kurs proveden na obb
референция за проведен компютърен курс
референция
референция за проведен компютърен курс
kurs za allianz
референция
референция за добре проведено компютърно обучение
референция
obuchenie na baumax1
референция
референция
BankThatMatters UCB BG logo Sep2017
ВИЖ ПОВЕЧЕ