Go to Top

5 популярни приложения, които са направени на Python

Защо да се науча да програмирам на Python

Програмният език Python е изключително мощен инструмент с широко търсене, който намира приложение в най-различни софтуерни продукти. Голям брой известни световни уеб сайтове разчитат на него като тяхна основа. Python осигурява надеждни резултати, които са функционални и включват разнообразни динамични скриптови и не-скриптови контексти.

И тъй като е свободен и с отворен код, той остава популярен избор за различни разработчици, които искат да изградят нови сайтове на един от най-надеждните налични езици.

Python е често срещан в класации за топ езици за програмиране и е избор на език за изучаване на голям брой начинаещи програмисти. Ако искаш да натрупаш знания по Python и да дадеш старт на кариера в областта, потърси курс по Python.

Отличителните Белези на Python

Дори да не си програмист, вероятността да си срещал Python като език за програмиране е висока, а и името му е достатъчно запаметяващо за да остави трайна следва в съзнанието. Създаден през 1991, Python е претърпял доста промени до днешна дата и е спечелил множество ентусиасти. Любителите на Python го харесват предимно поради неговата простота и красота. „Красивото е по-добро от грозното“ и „простото е по-добро от сложното“ са две основни философии на езика.

Друг отличителен белег на Python е неговата гъвкавост. Като език с множество парадигми, той позволява на разработчиците да изградят своите програми, използвайки множество подходи, включително обектно-ориентирано програмиране и функционално програмиране. Не е чудно, че толкова много технологични гиганти използват Python за разработване на своите продукти.

Някои от най-разпространените приложения и програми произхождат от Python, без ние да осъзнаваме това! Нека разгледаме кои са най-популярните имена на тази територия, които са изградени с Python.

Dropbox

Dropbox се превърна в често използван метод за решаването на важен проблем, а именно този свързан със съхранението на данни онлайн. Тази компания успя успешно да вземе нещо, на пръв поглед просто, и да го превърне с лекота в нещо приложимо и лесно за употреба. С помощта на Dropbox, потребителите могат да създават файлове, да ги запаметяват и да ги споделят с други потреблите онлайн. Тази компания, която се оценява на около $8 милиарда, е създадена с Python и доказва обширния капацитет и приложимост на програмния език.

 

courses python

Instagram

Ако имаш достъп до интернет, то вероятността да не си чувал за Instagram е минимална, ако не и несъществуваща. Instagram се е превърнал в основна част от ежедневието ни и играе важна роля в начина, по който комуникираме и споделяме снимков материал с други в днешно време.
Може да прозвучи изненадващо но без Python Instagram нямаше да съществува.

Преди компанията за споделяне на изображения да получи огромни суми пари от Facebook, това е бил един просто много добър уебсайт, изграден на Django. За тези от вас, които не са запознати, Django е web framework на Python. Неговите създатели се хвалят, че това е абсурдно бързо, успокояващо сигурно и изключително мащабируемо.

Всъщност Instagram все още използва Django и днес. Ако това е достатъчно добър избор за многомилиардна социална мрежа като Instagram, то вероятно и ние можем да намерим някаква полза от него.

YouTube

Ако обичаш да прекарваш часове пред екрана с професионални и висококачествени видеоклипове в любимата на всички ни платформа YouTube, то благодарности заслужава именно Python. Той ни е предоставил тази възможност защото неговата основа помага на YouTube да интегрира поточни видеа в своите страници. Python също отваря и възможността към харесване на видеоклипове от потребителите и към вграждането на определена информация.
YouTube е един от най-популярните сайтове в Света и работи благодарение на един от най-мощните програмни езици – Python.

Netflix

Това, което Spotify направи за аудиото, Netflix направи за видеото. Netflix днес е високотехнологичен лидер, който осигурява поточно видео съдържание на стотици милиони абонати по Света. Една от най-силните страни на Netflix е неговият мощен механизъм за препоръки и анализ, който позволява на компанията не само да ви предостави предложения, но и да предскаже какъв вид оригинално съдържание да поръча.
Ако те вдъхновява историята и механизма зад продукта ще ти е любопитно да научиш, че Netflix е създаден с Python.

Spotify

Запалените любителите на музика със сигурност са срещали Spotify като платформа за стрийминг на музика. Откатко съществува Spotify вече няма нужда да преследваме mp3 файлове на Limewire, да търсим торенти от неисгурни източнижи или да се примиряване с нискокачествени файлове. И тук отново Python играе важна роля, като бива използван за бекенда, анализа и други.

Facebook

Макар и често да получава лоши коментари заради следенето на потребители и проблеми с лични данни, Facebook е една от най-големите и важни компании в историята. Платформата вече има над един милиард активни потребители и се е превърнала практически в синоним на социалните медии.

Това са само част от добре познаните ни имена, които са развити с помощта на Python. Този програмен език е подходящ за начинаещи програмисти поради неговата леснота и приложимост. Ако намираш споменатите приложения за вдъхновяващи и имаш желание да създаваш подобни проекти с Python.

Не губи време а потърси курс по програмиране, който да помогне с изграждането на твоята лична основа в езика.

Leave a Reply

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

референция
референция
референция
референция за проведен компютърен курс
референция за проведен компютърен курс
kurs za obshtinska banka
kurs proveden na obb
референция за проведен компютърен курс
референция
референция за проведен компютърен курс
kurs za allianz
референция
референция за добре проведено компютърно обучение
референция
obuchenie na baumax1
референция
референция
BankThatMatters UCB BG logo Sep2017
ВИЖ ПОВЕЧЕ