Go to Top

6 неща, които трябва да знаете за .NET

Всеки език за програмиране крие своите особености и често ако нямаш опит с даден език е трудно да добиеш представа за тях. По пътя към развитието като експерт в програмирането е вероятно да се сблъскаш с няколко езика, с цел обогатяване на знанията ти. Софтуерните езици могат да бъдат сравнени с тези, които изучаваме в училище с цел по-лесна комуникация с жителите на различни страни или по-висока работоспособност.

Известно е, че всеки допълнителен език, който влиза в списъка ти с умения, е богатство. Той подобрява вероятността ти за успешно намиране на квалифицирана и добре платена работа, увеличава възможностите ти и е вероятно да осигури по-спокоен и комфортен стандарт на живот.

Същото може да се каже и за програмните езици. Струва си да отбележим, обаче, че изучаването на софтуерни езици, независимо дали ученикът ще развива качествата си самостоятелно или чрез курсове по езици за програмиране, отнема време. Ето защо е полезно да имаме основни понятия за различните езици преди да направим своя избор относно език, с който искаме да работим в бъдеще.

В тази статия ще разгледаме основните неща, които трябва да знаеш за .NET езика, които могат да са ти от полза както при взимането на решение дали да започнеш обучение с този език, както и дали би го намерил за полезен по пътя към твоята кариера!

Какво е .NET?

Преди да разгледаме нещата, които трябва да знаем за .NET си струва да поговорим за това какво всъщност означава това понятие. .NET е безплатна платформа за разработчици с отворен код за различни платформи за изграждане на много различни видове приложения. С .NET можете да използвате множество езици, редактори и библиотеки за изграждане на уеб, мобилни устройства, настолни компютри, игри и интернет на нещата.

Този софтуерен framework е разработен от Microsoft и намира своето приложение предимно на Microsoft Windows. Често обучение по .NET се комбинира с изучаване на програмни езици като C#, обектно-ориентиран език за програмиране, разработен от Microsoft, като част от софтуерната платформа .NET.

Но какво още е важно да знаем за .NET?

 

.NET kurs

Особености на .NET

Ако си взел решението да се занимаваш с .NET то със сигурност ще ти е от полза да научиш основните характеристики на тази платформа. Съществуват множество слухове за .NET, които биха могли да объркат преценката на млади девелопъри при взимането на решения. Ето какво е полезно да имаш предвид преди да започнеш!

  1. .NET само за потребители на Windows или PC ли е?

До един момент .NET наистина беше използваем само за Windows и PC но днес, благодарение на .NET Core, това вече не е ограничение. .NET Core е набор от инструменти, състоящи се от комппонентите за изпълнение, библиотека и компилатор, позволяващи създаването на приложения, които се изпълняват на Windows, Mac OS X и Linux. Времето за изпълнение на .NET Core, библиотеките и компилаторът са всички с отворен код в GitHub.

  1. Къде стои .NET в света на отворения код?

Няколко части от .NET бяха предоставени под формата на лицензи с отворен код, което означава, че всеки разработчик може да допринесе за него. Например, компилаторът C # Roslyn е отворен код от Microsoft под лиценза Apache. Изходният код на Roslyn може да бъде изтеглен от gitHub, като са предоставени насоки за това как може да се вземе участие и отделните девелопъри да получат своя принос.

  1. Къде се вписва C# в .NET и защо двете вървят ръка за ръка?

C # е действителният език за кодиране, който пишем в рамките на .NET framework. C # е обектно-ориентиран език за програмиране, което означава, че той може да увеличи производителността в процеса на разработка. C # може да се похвали с тип-безопасност, събиране на отпадъци, опростени декларации за типа, поддръжка на версии и мащабируемост, както и други функции, които правят разработването на решения по-бързо и по-лесно.

  1. Какво е Visual Studio и как се вписва във всичко това?

Visual Studio е много мощна интегрирана среда за разработка (IDE), където всъщност софтуерните девелопъри могат да пишат своите C # или .NET програми. Той е популярен, защото поддържа редактиране на код, дизайн на интерфейс, управление на сървъри, отстраняване на грешки и анализ на производителността. Можете да изтеглите Visual Studio безплатно, което улеснява програмистите и го прави достъпно.

  1. Колко голяма е .NET библиотеката?

.NET има огромна колекция от предварително дефинирани библиотеки от класове (предварително написан код), която има поддръжка за прости и сложни структури от данни. По същество това означава, че можете да разчитате на работата на стотици други разработчици и да включите вече написания код в собствените си програми. .NET дори има специфични библиотеки за сигурност, криптиране и достъп до базата данни.

  1. Кои за програмните езици, които вървят ръка за ръка с .NET?

C # е прост, мощен, безопасен и обектно-ориентиран, като запазва изразителността и елегантността на езиците в С-стил. Всеки, който познава С и подобни езици, ще открие малко проблеми при адаптирането към C #. Езикът крие своите специфични, отличителни белези, с които можете да се запознаеш в специално организирания курс по .NET и C#.

F # е крос-платформен, функционален-първи език за програмиране, който също поддържа традиционно обектно-ориентирано и императивно програмиране.

Visual Basic е лесен за научаване език, който можете да използвате, за да създадете различни приложения, които работят на .NET.

Ето ги и шесте важни факта, с които е добре да се запознаем преди изучаването на .NET и поемането по пътя към професионалното развитие с тази платформа. За обобщение, .NET е кръстосана платформа. .NET Core е междуплатформена .NET реализация за уебсайтове, сървъри и конзолни приложения на Windows, Linux и macOS. .NET Framework поддържа уебсайтове, услуги, приложения за настолни компютри и други в Windows, докато Xamarin / Mono е .NET изпълнение за изпълняване на приложения на всички основни мобилни операционни системи.

.NET дава възможност за широко приложение и е сред търсените теми за изучаване от млади програмисти. Ако мислиш, че това е посоката по която искаш да поемеш в своето развитие като програмист, свържи се с нас за повече информация относно организираните курсове за програмиране на https://progressbg.net/kontakti/

Leave a Reply

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

референция
референция
референция
референция за проведен компютърен курс
референция за проведен компютърен курс
kurs za obshtinska banka
kurs proveden na obb
референция за проведен компютърен курс
референция
референция за проведен компютърен курс
kurs za allianz
референция
референция за добре проведено компютърно обучение
референция
obuchenie na baumax1
референция
референция
BankThatMatters UCB BG logo Sep2017
ВИЖ ПОВЕЧЕ