Go to Top

За какво се използва C#?

 

 

C# е един от програмните езици, които намират своето място в класации за топ езици за програмиране през последните години. Софтуер девелопърите с опит и знания в областта на C# са широко търсени, добре платени, и често успешни в сферата на програмирането.

C # е един от най-разнообразните, гъвкави и съвременни езици за програмиране, който позволява на разработчиците да създават всякакви приложения, включително Windows, уеб и местни мобилни приложения. Тези характеристики на C# го правят изключително атрактивен за изучаване. Ако ти си начинаещ в областта на програмирането и искаш да развиеш своите знания с C#, възползвай се от предимствата на курс по програмиране със C# и .NET.

Но какво всъщност е C# и за какво се иползва този език за програмиране? Нека разгледаме света на C# в повече детайл!

Какво е C#?

C # е модерен, обектно-ориентиран език за програмиране, разработен през 2000 г. от Anders Hejlsberg в Microsoft като неговата основна цел е била да конкурира Java. Той е създаден, в резултат на отказа на Sun (по-късно закупен от Oracle) Microsoft да прави промени по Java. В следствие, Microsoft избра да създаде свой собствен език. C # се разрасна бързо с обширната подкрепа от Microsoft, която му помогна да спечели голяма популярност в световен мащаб. Днес той е един от най-популярните езици за програмиране в света. C# е език с общо предназначение за разработване на приложения на платформата на Microsoft, който изисква работа на .NET framework в Windows. C # често се смята за хибрид, който взема най-доброто от C и C ++, за да създаде истински модернизиран език. Въпреки, че .NET Framework поддържа няколко други езика за кодиране, C # бързо се превръща в един от най-популярните.

Какви са приложенията на C#?

За какво може да се използва C#? Ами, накратко, почти всичко. Той е достатъчно гъвкав, за да захранва TCP / IP сървърите, Raspberry Pi и всичко между тях. C# има особени предимства. На първо място трябва да споменем разработката на Windows приложения. Поддръжката на .NET  на платформата на Windows е такава, че C# е вече от често срещаните първи избори на разработчици за изграждане на Windows десктоп приложения.Windows 8 е положил много усилия, за да направи това възможно. По-голямата част от приложенията на трети страни в магазина на Windows са написани на C #. Въпреки че магазинът все още не се радва на същата популярност или успех като iOS, мобилния еквивалент на Apple, това несъмнено е бъдещето на разпространението на приложения на Windows.  C# също така поддържа създаването на уеб приложения, обикновено чрез WebForms и MVC.

За по-напредналите програмисти вероятно ще е интересно да се задълбаем малко в територията. ASP.NET MVC е мощен съвременен начин за създаване на приложения, базирани на архитектурния модел на модел-изглед-контролер (model-view-controller). Моделът обработва данни и логика, View се занимава с представянето на тези данни на потребителя, а контролерът следи за потребителските входове. ASP.NET MVC беше отворен през 2009 г., а версия 5.1.2 беше пусната през април 2014 г.  Microsoft “All-In-One Code Framework” е още един безценен ресурс за уеб разработчиците, които се интересуват от използването на C# за уеб приложения.

Xamarin е лидер в тази област, предлагайки инструменти за различни платформи за всички основни мобилни платформи. MonoCross е алтернативна реализация, макар проектът да е разработен малко по-късно. Microsoft също подкрепя C# на мобилни устройства. Наскоро компанията пусна актуализация на Visual Studio 2013, която поддържа „универсални приложения“ – това са приложенията, разработени едновременно за работния плот на Windows и за мобилните устройства с Windows.

Създаването на Игри със C#

C# е също така широко използван за създаване на игри с помощта на игралния механизъм Unity, който е най-популярният двигател на играта днес. Повече от една трета от най-добрите игри се правят с Unity и съществуват около 770 милиона активни потребители на игри, създадени с помощта на двигателя Unity. Unity се използва и за VR, с 90% от всички Samsung Gear и 53% от всички игри на Oculus Rift VR, разработени с помощта на Unity. C# е много популярен инструмент за създаване на тези приложения и така прави чудесен избор за всеки програмист, който се надява да проникне в индустрията за разработване на игри, или за всеки, който се интересува от виртуалната реалност.

Споменатите горе ползи от C# са само няколко примера за могъществото на този език за програмиране. Като обобщение можем да кажем, че C# е широко използван за изграждане на Windows клиентски приложения, използващи Windows Forms, WPF и UWP, използва се за изграждане на уеб приложения с ASP.NET и ASP.NET Core, за изграждане на мобилни приложения с помощта на Xamarin, за писане на код, който е насочен към .NET Framework и .NET Core, както и за разработването на игри.

Накратко, C# може да бъде от полза за изработването на:

 • Клиентски приложения на Windows
 • Библиотеки и компоненти на Windows
 • Услуги на Windows
 • Уеб приложения
 • Уеб услуги и уеб API
 • Native iOS и мобилни приложения за Android
 • Бекенд услуги
 • Приложения и услуги в облака Azure
 • Поддържа базата данни с помощта на инструменти за ML / данни
 • Софтуер за съвместимост като Office, SharePoint, SQL Server и т.н.
 • Създаването на игри

В компютърно образователен център Progress ще намериш професионални курсове по програмиране със C# и .NET, както и със C# Advanced. Нашата програма е специално подбрана и внимателно организирана по начин, който ще ти помогне постепенно да натрупаш необходимите знания и да разнообразиш своите умения като програмист. C# предоставя богата палитра от възможности. Не губи повече време, запиши се сега!

Leave a Reply

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

референция
референция
референция
референция за проведен компютърен курс
референция за проведен компютърен курс
kurs za obshtinska banka
kurs proveden na obb
референция за проведен компютърен курс
референция
референция за проведен компютърен курс
kurs za allianz
референция
референция за добре проведено компютърно обучение
референция
obuchenie na baumax1
референция
референция
BankThatMatters UCB BG logo Sep2017
ВИЖ ПОВЕЧЕ