Go to Top

Как да повишим грамотността си днес?

Да си грамотен днес означава, не само да знаеш да четеш и пишеш, не само да имаш диплома за средно или висше образование, но и да не се страхуваш от непрекъснато променящите се технологии.

За голяма част от учениците и студентите, а и не малка част от работещите, таблетът и смартфонът са неизменна част от ежедневието им. Те не биха могли да си представят дори и ден без тези умни машинки, които улесняват живота и комуникацията. Ето защо, парадигмата за компютърна грамотност днес е доста променена.

Да си грамотен днес означава и да можеш, да:

  • изпратиш и получиш електронно писмо,
  • създадеш електронен текст, таблица, презентация,
  • контактуваш с други хора чрез социална мрежа,
  • четеш новини, рецепти, книги от интернет.

Притежаването на компютър, лаптоп, таблет или друго мобилно устройство, та дори и няколко, вече не се счита за лукс, а за необходимост. Наличието на профил в една или повече социални мрежи не само улеснява комуникацията ни с приятели и познати, но и все по-често се оказва търсено изискване от страна на работодателите.

Познанията и способността за работа с различни компютърни приложения и програми като Word, Excel, Adobe Acrobat все по-често не се приемат като допълнителни умения, а като нещо съвсем естествено, което всеки кандидат трябва да владее. Все повече индустрии и отрасли подменят хартиените носители на информация с дигитални такива, което налага служителите им бързо да се преквалифицират или да обновят знанията си, за да могат да продължат да изпълняват успешно възложените им задачи.

Вие просто не искате повече да се оплитате в него, искате да си свършите работата и толкоз, искате да продължите да се занимавате с нещо, което за Вас наистина е много по-важно. Не възнамерявате да се променяте и в това няма нищо лошо.

Необходимо Ви е не да ставате експерт, а да знаете достатъчно за да се справите, бързо, чисто и с минимални главоболия, така че да се насочите към по-приятните неща в живота..

Това е напълно нормално и ако вие сте един от тях, няма от какво да се срамувате.

Понякога, това отношение е породено от непознаването на новата материя или неправилния подход в нейното поднасяне. Ето защо е време да промените нагласите си и ние можем да ви помогнем с това начинание.

Как да променя нагласите си?

В библиотеката Ви има една дузина книги за компютри с гръмки заглавия, като „Научи сам компютъра бързо и лесно“, „Windows 10 самоучител“, „Първи стъпки в Интернет – самоучител за всеки“ и т.н. Авторите на всички тези книги Ви обещават, че само за няколко дни след като си ги купите ще можете:

  • с лекота да оформяте сложни документи,
  • да подреждате информацията, която имате в папки,
  • тайните на професионално изглеждащите презентации,
  • да изпитате истинско удоволствие при разходката в интернет.

Въпреки че във всяка книга има много полезна информация, нито една от тях не можа да Ви избави от притеснението, когато на екрана на компютъра ви се появи съобщение на онзи жаргон, от който Ви се повдига, когато трябва да подадете данъчната си декларация по електронен път, когато трябва да напишете или да отговорите на писмо по електронен път или да направите кратка презентация по поръчка на шефа.

Самообучението и сблъсъкът с термини и материя, която по принцип ви е непозната и не особено приятна не са най-правилният начин да се мотивирате и да повярвате, че и Вие можете да го овладеете това чудо наречено компютърна грамотност.

Решението:

Време е да сложите край на това ходене по мъките. НИЕ ще Ви помогнем да се справите с тази джунгла. Разполагаме с екип от високо квалифицирани преподаватели, който на разбираем език, с вашето темпо и съобразно Вашите нужди ще Ви научат как да си служите с компютъра – лесно и просто.

Ако е необходимо ще Ви помогнат да укротите непокорната „мишка“, ще Ви научат да посочвате, копирате, премествате информация и още куп други полезни неща. Увлекателно и приятно нашите преподаватели ще Ви преведат през компютърния жаргон, ще отговарят на въпросите Ви и ще ги илюстрират с подходящи примери.

Практическата насоченост на нашите курсове е умело съчетана с теорията, която е необходимо да усвоите, за да повишите своята грамотност. Работата в среда, която е спокойна и предразполагаща, заедно с други курсисти, които се борят със същите проблеми като

Вас, ще ви окуражи и мотивира. След като веднъж преодолеете страха си от тези технологии, много бързо ще бъдете увлечени от тях и ще имате желание да откривате нови и нови приложения, които да улеснят ежедневието Ви както на работното място, така и у дома.

Доверете ни се и НИЕ ще изпълним обещанията на авторите на книгите за компютри във Вашата библиотека. А ето го и нашия курс по компютърна грамотност. 

Обадете ни се очакваме Ви!

 

Leave a Reply

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

референция
референция
референция
референция за проведен компютърен курс
референция за проведен компютърен курс
kurs za obshtinska banka
kurs proveden na obb
референция за проведен компютърен курс
референция
референция за проведен компютърен курс
kurs za allianz
референция
референция за добре проведено компютърно обучение
референция
obuchenie na baumax1
референция
референция
BankThatMatters UCB BG logo Sep2017
ВИЖ ПОВЕЧЕ