Go to Top

Топ 5 Езици за Програмиране През 2019

Софтуерното инженерство е особено атрактвина индустрия за развитие сред младите кадри на България, а и не само. Сферата предлага изкючителни възможности за развитие, едно от най-добрите финансови възнаграждения у нас, потенциал за работа за чуждестранни фирми по различни проекти, и много други предимства. Както във всяко едно начинание, да „успееш“ е различно понятие за всеки, в замисимост от неговите цели и критерии. Но има един общ знаменател, който определя дали кариерата ти като програмист ще е успешна – постоянното развитие.

За да бъде успешен и търсен кадър, един програмист се нуждае от брой качества, включително и умението да борави с различни програмни езици или да е експерт в един или няколко избрани от него езика. Програмните езици варират, от гледна точка на приложимост, и ако вече си се насочил към конкретен тип проекти, върху които би искал да работиш, е добре да проучиш какъв програмен език е най-подходящ за твоята цел.

За бъдещите програмисти или тези от вас, които тепърва започват своя път в индустрията, искаме да споделим с вас петте най-популярни и препоръчителни езици за програмиране за 2019, към които можете да се насочите!

Важно е да вземем под внимание еволюцията на технологиите и активното развитие на мобилните приложения като високо търсени продукти в индустрията. Въпреки, че търсенето на професионалисти, които могат да създават успешни мобилни приложения се увеличава със скорост близка до тази на светлината, експертите в уеб програмирането също ще продължават да намират реализация и през 2019.

Java

Изучаването на Java може и да не се окаже най-лесното начинание, но то със сигурност ще ти донесе удоволетворение щом веднъж свикнеш с езика. Популярен със своята техничност, Java се доближава до езици като C# но изисква повече търпение при изучаване. Предимството на Java и приложимостта му в бъдеще е, че може да бъде използван във всяка платформа, тъй като е лесно преносим между софтуерни и хардуерни платформи. Чрез този език можеш да развиеш Android, iOS приложения, а може да бъде ползван и за Linux и Mac OS.

Java е високо разпространен език и типично за него е, че никога не спира да се развива. За изучаването на този език са достъпни голям брой “open source” библиотеки, което прави неговото yсъвършенстване далеч по-лесно и бързо. Ставайки експерт по Java през 2019 може да ти осигури достъп до разнообразни проекти, свързани с настолни компютри, мобилни телефони, четци на карти, и други.

виж нашия курс по програмиране с Java

Python

Въпреки стаховитото му име, програмният език Python е един от най-препоръчителните за изучаване през 2019, особено ако търсиш реализация в сферата на програмирането и искаш да развиеш кариера в областта. Нека само вмъкнем, че шансът ти да намериш подходяща работа в индустрията се удвоява ако имаш опит с Python. Като сравнение, можем да отбележим, че при някои от останалите езици за програмиране е необходимо да комбинираш няколко за да станеш аткрактивен кадър за бизнес организации, търсещи нови попълнения. Хубавото при Python е, че е достатъчно предимство да имаш знания в този език и никой друг. Езикът е лесен за разчитане, тъй като използва предимно английски думи, което превръща кода в лесно четим и бърз за запомняне.

Всеки, който се е занимавал с Python при извършването на програмни задачки или създаване на програми може да сподели, че при задълбоченото му изучаване се оказва, че почти не съществува задача, която не може да бъде решена чрез този език. Както вече сме споделяли в предишни статии за Python, има високо търсене за този език в международен план, което го прави подходящ за бъдеща кариера.

виж нашия курс по програмиране с Python

python advanced

C#

„Си Шарп“ е друг програмен език в списъка ни с препоръчителни езици за изучаване през 2019. Този обектно-ориентиран език е оригинална разработка на Microsoft, с цел създаване на приложения в тяхната система. Идеята на C# е била да се предложи като алтернатива, един прост, но модерен език с широко приложение.

Важно е да споменем, че при използването на C# са от плюс предварителни знания от други програмни езици, като C++ или Java. Особено ценен от дизайнерска гледна точка, C# е приятен за употреба и е препоръчителен за програмисти, които искат да творят софтуерни продукти за Microsoft или да създават игри.

виж нашия курс по програмиране с C#

Ruby

Още един обектно-ориентиран език, Ruby обръща специално внимание на човешката част на програмирането и начина, по който хората използват кода. Идеята на програмния език Ruby е да се фокусира върху лесната употреба, с цел задоволяване нуждите на човека, който стои в основата на създаването на всяка софтуерна програма.

Ruby е език с отворен код и работещ на няколко платформи, изцяло фокусиран върху продуктивността, достъпен и лесен за четене. Особено подходящ е за начинаещи програмисти заради неговата леснота и бързо изучаване. Черешката на тортата при Ruby е, че позволява създаването на мащабни програми и тяхната лесна поддръжка.

PHP

Стигнахме и до последния в списъка но не и по важност програмен език, който ще има широка популярност и търсене през 2019 – PHP. PHP е скриптов език с отворен код, като характерно за него е общата му употреба и спобосността му да се вгражда в HTML. Този програмен език е изключително лесен и удобен за уеб разработки и би влязъл в употреба на програмист, заинтересуван в областта. Някои от примерите за приложението на PHP включват приемане на данни от формуляр или генериране на динамично съдържание за страници. Той може да бъде използван на операционни системи като Линукс, Юникс, Microsoft, Windows, Mac OS X, RISC OS, и други.

виж нашия курс по програмиране с PHP

Ето го и нашия пълен списък! Не се тревожи, дори да си съвсем начинаещ – ние предлагаме разнообразие от присъствени курсове, които имат за цел да развият уменията ти в избрания от теб език и да отворят пътя към мечтаната от теб кариера в областта на програмирането!

One Response

  1. Екатерина Димитрова януари 10, 2020

Leave a Reply

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

референция
референция
референция
референция за проведен компютърен курс
референция за проведен компютърен курс
kurs za obshtinska banka
kurs proveden na obb
референция за проведен компютърен курс
референция
референция за проведен компютърен курс
kurs za allianz
референция
референция за добре проведено компютърно обучение
референция
obuchenie na baumax1
референция
референция
BankThatMatters UCB BG logo Sep2017
ВИЖ ПОВЕЧЕ