Go to Top

5 професии, които можеш да започнеш с онлайн курс още сега

онлайн и присъствени курсове

 

 

python advanced

Началото на 2020 г. ни предизвика да се замислим върху почти всяка част от живота такъв, какъвто го познаваме. Преразглеждаме как възприемаме образователната система, бизнес средата и много други. За множество бизнеси по света, събитията от 2020 г. ще доведат до увеличено присъствие онлайн, като начин за оцеляване. Но като резултат се разкрива и още една полезна тенденция, която се наблюдава в последните години – онлайн обученията.

Ако преди години е било необходимо да прекарате месеци пътувайки до курс, където ви подготвят да станете програмисти, например, то днес това е възможно в удобството на вашия личен дом или офис, през екрана на смарт телефона или лаптопа. Професионален курс по програмиране онлайн ви дава също толкова знания и умения, колкото присъствен такъв, но с множесто удобства и предимства, които разглеждаме в друга статия.

Чрез дистанционно дигитално обучение вие можете да поставите старта на вълнуваща кариера в разнообразие от сфери.
За някои, дори не е необходимо да чакате години! Изберете позиция, която приветства обучаващи се и натрупайте опита, който ще ви е нужен за изграждането на стабилна кариера в областта. Нека разгледаме 5 професии, които можете да започнете още сега с онлайн курс.

1. Програмист

Тъй като вече споменахме бъдеще като програмист, нека започнем от тази професия. Може би се питате, дали този път е за вас? Ето няколко признака, че програмирането е точно за вас и е време да се запишете на дигитален курс по програмиране още сега.

• Искате да работите в индустрия, в която има голямо търсене на умения и много възможности да бъдете в изключително важни и отговорни роли.
• Обичате да сте независими от местоположението. Искате умение, което ви позволява да отидете навсякъде по света и все пак да можете лесно да си намерите работа. Ако решите да се преместите в Исландия утре, искате да сте сигурни, че няма да имате проблеми с намирането на работа.
• Забелязали сте разликата между 2004 и 2019 г. и колко технологичен напредък сме постигнали за тези кратки 15 години. Искате да сте начело на индустрия, която оказва влияние върху света.
• Най-големият ръст в индустрията през последните няколко години е в криптовалутата (Bitcoin) и изкуствения интелект (Machine Learning). Ежедневно си взаимодействаме с технологиите и искате да не останете извън тенденциите, тъй като те са нашето бъдеще. Искате да разберете и да можете да вземете уменията, които са в основата на всичко това: програмиране. Уеб разработката е чудесна начална стъпка към тези индустрии.

Е, ако това ви звучи добре, хубавата новина е, че можете да започнете още сега! Изберете програмен език, с който искате да започнете, запишете се за онлайн курс и отворете вратата към бъдещето!

2. Blockchain разработчик

С нарастването на Fintech през 2020 г. ще има все по-голямо търсене на Blockchain разработчици. Има редица онлайн специализации, които могат да ви помогнат да се превърнете в експерт в областта. За по-основно въведение в blockchain, има биткойн, ефириум и онлайн обучения за криптовалути, които ще ви запознаят с основите и ще ви дадат всичко необходимо да започнете работа онлайн.

Повечето от високоплатените работни места през 2020 г. изискват STEM умения (наука, технологии, инженерство и математика). Тези умения по математика и наука ще станат още по-важни през следващото десетилетие, а те са вече достъпни в дигиталното пространство. Ако търсите нова посока за кариерата си, потърсете онлайн курс в сфера, която ще движи бъдещето на света.

3. Маркетолог, специализиращ в съдържание (Content Marketer)

Ако имате талант за писане, създаване на визуално съдържание и правене на видеоклипове, тогава можете да помислите за професия като маркетолог на съдържание. Въпреки, че уменията, като създаване на блоговее и поддръжка на социални медии, обикновено не са свързани с високо финансово възнагражение, ако развиете уменията да създавате съдържание, което генерира измерима възвръщаемост на инвестициите (ROI) за бизнеса, то това автоматично се превръща във високо платена и ценена работа.

Можете да проникнете в индустрията за дигитален маркетинг като създател на съдържание, като разработите свой собствен уебсайт и дигитално портфолио, което демонстрира вашите знания и опит. Добрите онлайн програми, които трябва да предприемете, са свързани със стратегия за генериране на съдържание за професионалисти. Има и доказани встъпителни курсове за дигитален маркетинг онлайн, които дават много солидна основа за надграждане и кариерно израстване.

4. User Experience Designer

Стив Джобс създаде най-успешната компания в историята, с неумолима отдаденост на дизайна откъм потребителско изживяване. Ако цитираме самия UX майстор, „Дизайнът не е само това продуктът изглежда и се усеща. Дизайнът е това как той работи. ”

Уебсайтовете и приложенията, които успяват днес, изискват успешно разбиране и активно тестване на потребителското изживяване. Ако имате таланта да разбирате нуждите на хората и имате базов опит в графичния дизайн, тогава UX дизайнът може да бъде отличен избор за кариерата ви. Започнете със специализацията по графичен дизайн онлайн и натрупайте необходимите умения за да стартирате своето развитие в областта.

5. Специалист по онлайн реклама

В днешно време, повечето бизнеси са активни в онлайн пространството. Все пак, там са голяма част от потребите, към които бизнесите са насочени. Онлайн рекламни платформи като Google Ads и Facebook Ads са изключително сложни и управлението на дигитални рекламни кампании се превърна в една от най-бързо развиващите се работни места през последното десетилетие. Дори и да знаете как да съставите базова кампания във Facebook, съществуват множество тънкости, които можете да изучите истински само чрез специализиран курс и много практика.

За щастие, налични са голямо разнообразие от онлайн курсове, които да ви помогнат да се превърнете в истински специалист в онлайн рекламата. Научете как да стартирате маркетинг за търсачки и рекламни кампании в социалните медии в Google, Facebook, Instagram, Twitter и рекламната мрежа Taboola с помощта на специализирана стратегия за дигитална реклама.

Ето ги и нашите 5 професии, които можете да започнете още сега след курс онлайн. Това, разбира се, не е пълният списък и ако сме пропуснали професия, към която вие имате интерес, не се притеснявайте. Можете да постигнете почти всичко с онлайн обученията, които са достъпни до всеки днес.

Leave a Reply

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

референция
референция
референция
референция за проведен компютърен курс
референция за проведен компютърен курс
kurs za obshtinska banka
kurs proveden na obb
референция за проведен компютърен курс
референция
референция за проведен компютърен курс
kurs za allianz
референция
референция за добре проведено компютърно обучение
референция
obuchenie na baumax1
референция
референция
BankThatMatters UCB BG logo Sep2017
ВИЖ ПОВЕЧЕ