Go to Top

8 причини да научим PHP

С развитието на технологичните устройства, които използваме всеки ден, и промените, които наблюдаваме в поведението на дигиталните фенове по Света, е изцяло натурално да виждаме и еволюция в езиците за програмиране. Съществува голямо разнообразие от актуални езици, с които софтуер девелопърите си служат, с цел осъществяване на различни проекти.

Струва си да вмъкнем, че тези езици също търпят постоянни промени и се трансформират с всяка изминала година във все по-пълни и подходящи за целите на програмирането.

Един такъв програмен език, който е издържал тестовете на времето и продължава да държи своето място в класации и списъци с топ езици за програмиране е PHP. PHP позволява на девелопърите да извършват определен тип работа и да създават определен тип проекти, правейки езика ценен и търсен.

Ако се чудиш с кой език да започнеш своята кариера в програмирането, то съветът ни е да проучиш възможностите на PHP. Свържи се с нас за повече информация, нашите курсове по PHP са подходящи както за напълно начинаещи, така и за програмисти с опит.

В тази статия ще разгледаме какво представлява PHP и какви са основните причини да изучим този език.

Какво трябва да знаем за PHP?

Преди да изброим причините за изучаването на PHP си струва да вникнем в дълбочина в естеството на този език. PHP (съкратено от Hypertext Preprocessor) е широко използван скриптов език с отворен код, който е особено подходящ за уеб разработки и може да бъде вграден в HTML.

Вместо много команди за извеждане на HTML (както се наблюдава при C или Perl), PHP страниците съдържат HTML с вграден код, който прави “нещо”. PHP кодът е затворен в специални инструкции за начало и край <? Php и ?>, които позволяват да влезеш и излезеш от режима PHP.

Това, което отличава PHP от JavaScript е, че кодът се изпълнява на сървъра, генерирайки HTML, който след това се изпраща на клиента. Клиентът ще получи резултатите от изпълнението на този скрипт, но няма да знае какъв е основният код.

Можеш дори да конфигурираш твоя уеб сървър да обработва всички HTML файлове с PHP, с което изцяло си гранатираш ,че няма начин потребителите да разберат какво всъщност крие кодът ти.

PHP скриптовете могат да се използват на повечето известни операционни системи като Linux, Unix, Solaris, Microsoft Windows, MAC OS и много други. Той също така поддържа повечето уеб сървъри, включително Apache и IIS. Използването на PHP предоставя на уеб разработчиците свободата да избират своята операционна система и уеб сървър.

Защо да научиш PHP ?

Ако се намираш изгубен в дилемата на кой език за програмиранет да наблегнеш, то нека разгледаме защо PHP е подходящ за употреба през тази година. Дори и с новостите в програмирането и разнообразието от модерни езици днес, PHP си остава ключов и надежден език.

  1. PHP е лесен за научаване: PHP е лесен за научаване, дори ако нямаш допълнителни умения за програмиране. Това е една от основните ползи от изучаването на PHP. В сравнение с други езици за програмиране, PHP не се нуждае от огромни инвестиции от време за изучаването на наръчника, което го прави един от по-търсените езици за програмиране. Неговата леснота е силно подходяща за начинаещи. Пълна уеб страница ще разработи само един PHP файл.
  2. Лесен синтаксис: PHP има убедителен и лесно разбираем синтаксис. Синтаксисът на този език е разпознаваем и приятен за употреба от програмистите, които го намират за наистина удобен за кодиране. Ако имаш някакъв опит в програмирането и със C, или Perl, тогава обучението в PHP със сигурност ще бъде много лесно, тъй като синтаксисът му е много подобен на тези езици за програмиране.
  3. Безплатен:  Тъй като PHP е език за уеб разработки с отворен код, той е напълно безплатен. PHP е достъпен безплатно за всеки потребител, а общността на PHP разработчиците предоставя отлична техническа поддръжка. Следователно всички негови компоненти са свободни за използване и разпространяване.
  4. Удобен за потребителя: PHP е един от най-добрите потребителски езици в индустрията. Той също, PHP програмистите се радват на повече гъвкавост от C, C ++ и ASP. За да разработи сложни, динамични и лесни за употреба уеб приложения, PHP е само първото предпочитание за всички уеб разработчици. Така че, тази функция е една от основните ползи от изучаването на PHP.
  5. Ефективност при изпълнение: В зависимост от способността ти да кодираш, PHP може да се окаже ефективен език за програмиране. Известно е, че PHP е гъвкав, когато пише код, както и при създаването на уеб приложения. Освен това е изключително надежден, когато трябва да обслужваш няколко уеб страници едновременно.
  6. Полезна и богата PHP общност: PHP има голяма общност от разработчици, които редовно актуализират уроци, документация, онлайн помощ и често задавани въпроси. Това е една от значителните ползи от изучаването на PHP. Ако имаш някакви затруднения, когато използваш PHP, това е най-доброто място, където можешда намериш цялата информация за езика на PHP. Освен това, ще получиш съвети и трикове от PHP професионалистите през няколко уебсайта и форума.
  7. Контрол: Докато различните езици за програмиране изискват дълги скриптове, PHP може да направи същата работа в няколко реда код. Той има максимален контрол над уебсайтовете. По същия начин, когато искаш да направиш промени, можеш да редактираш бързо и лесно.
  8. Независима платформа: PHP работи на всяка достъпна платформа, позволявайки на езика да работи в различни операционни системи, независимо дали е Linux, UNIX, Mac OS или Windows. Той също така поддържа всички основни операционни системи. Това е една от жизненоважните ползи от изучаването на PHP, позволявайки ти да развиеш уменията си в уеб разработката.

Какво виждаме, предимствата и ползите от PHP са актуални и днес. Този език за програмиране може да изгледа остарял и заместен от други, модерни езици, но реалността е, че той продължава да бъде широко използван и търсен и днес. Ако програмирането е твоята страст, хоби, или желана кариера, запиши се на курс по програмиране в компютърно образователен център Progress и дай старт на своето развитие!

 

 

 

Leave a Reply

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

референция
референция
референция
референция за проведен компютърен курс
референция за проведен компютърен курс
kurs za obshtinska banka
kurs proveden na obb
референция за проведен компютърен курс
референция
референция за проведен компютърен курс
kurs za allianz
референция
референция за добре проведено компютърно обучение
референция
obuchenie na baumax1
референция
референция
BankThatMatters UCB BG logo Sep2017
ВИЖ ПОВЕЧЕ