Go to Top

Ръководство с добри практики по SEO и дигитален маркетинг

В извънредната епидемична ситуация, обхванала де факто целия цивилизован свят, когато огромното мнозинство от ученици и студенти се обучават дистанционно и онлайн. Работят усилено върху домашни и проекти, подготвят изпити и т.н., сигурни ли сте, че знаете всичко, което ви е нужно да бъдете успешни – вие и вашия бизнес? Сигурни ли сте, че нямате още какво да научите така, че да подобрите присъствието си в съвременната бизнес среда? Като цяло, днешното време е всичко друго, но не и сигурно!

Някои хора се опитват да контролират чувството за несигурност като чистят в къщи непрекъснато, други пазаруват онлайн до забрава, трети преяждат и препиват празнично – празничните почивни дни предразполагат към това.

Но нека да погледнем малко в следващите дни, тези от 2021 и да ви предложа някои други практики, които ако усвоите и започнете да прилагате, със сигурност ще имат по-полезен ефект върху вашето онлайн присъствие и вашите умения в една нова, но много актуална тема днес – дигиталния маркетинг и SEO.

Имате или поддържате сайт? Искате да имате? Разбрали сте, че този бизнес във времена на пандемия е много по-устойчив, отколкото изглеждаше преди? Искате да знаете как тези сайтове да излизат на топ места в търсачките, да имат повече трафик? И най-вече, да имате повече клиенти и печалба? Кой бизнес не иска?

Ние от компютърно образователен център Progress, ще ви предложим списък с 10 (десет) добри практики, които спокойно може да използвате като вашия новогодишен списък със задачи за усвояване и прилагане с цел да превърнете 2021 година в успешна за вас и вашия бизнес чрез стъпка напред в областта на SEO и дигиталния маркетинг.

  1. Измерете скоростта на вашия уебсайт.

Той трябва да се зарежда за до две секунди. Установено е, че 53% от заявките за преглеждане на сайтове са отказани ако на потребителя му отнема повече от 3 секунди време сайта да се зареди. Процентът на откази нараства геометрично с всяка секунда в повече. Google използва скоростта на сайта като ключов фактор за класиране в ранкинга на търсачката си. Използвайте PageSpeed ​​Insights на Google, за да измервате скоростта на вашия сайт.

За да подобрите скоростта на сайта си, следвайте препоръките от PageSpeed ​​Insights и не забравяйте да компресирате изображенията за сайта си, използвайте кеширане в браузъра, оптимизирайте HTML кода си и внедрете AMP. За щастие, има курсове по дигитален маркетинг и SEO, които бързо и лесно ще ви обучат как може да постигнете тази цел номер едно, а и всички следващи в списъка.

 

  1. Преразглеждайте редовно списъка си с ключови думи.

Ключовите думи редовно трябва да се обновяват. Списъкът, който сте генерирали преди 10 седмици, вече не е актуален. Използвайте инструмент като SearchVolume.io, за да проверите ключовите си думи и месечния обем на търсене на думите, които сте избрали. След това използвайте безплатен инструмент като SEMrush, за да ви каже как се ранкират вашите конкуренти. Този инструмент също така идентифицира ключови думи, за които не се класирате на добри позиции. На тази база, би трябвало да обновите списъка си, добавяйки думи, които ви дават предимство пред другите.

 

  1. Споделяйте съдържание от сайта си в социалните медии.

Споделянето на съдържание от сайта ви в социалните медии създава „социални сигнали“ в търсачките. Изследване върху „социалните сигнали“ и SEO показва, че харесванията, споделянията и ретуитите в социалните медии имат значение.

Когато споделяте съдържанието си в социалните медии, помнете следните ключови моменти за успех в социалните медии:

3.1.Публикувайте само съдържание, което е полезно за вашата аудитория.

3.2. Не публикувайте съдържание само защото е модно, но няма нищо общо с вашата аудитория и ниша на пазара.

3.3.Поканете хората да споделят вашето съдържание.

3.4.Добавете бутони за споделяне към вашите блогове и статии.

  1. Използвайте вътрешни и външни линкове

Вътрешните връзки помагат на оценката ви в Google EAT и улесняват хората да навигират във вашия сайт. Използвайте ключовите думи и ключовите фрази, които сте идентифицирали в стъпка 1, като текст-препратка към друга част от сайта ви, която е свързана с текущата тема.

Използвайте външни връзки за връзка към други уебсайтове, които предоставят авторитетно съдържание на темата на вашия блог. Тези връзки показват, че сте направили проучването си и предоставяте полезно съдържание на читателите и търсачките. Например, в тази публикация правя връзка към външни уебсайтове, които предоставят изследвания и статистически данни за SEO.

  1. Запознайте вашия екип(ако не работите сами) с принципите и ролята на SEO

Уверете се, че всички от вашия екип и всеки, който създава съдържание, разбира от SEO. Напомнете им колко е важно да се използват естествено ключови думи, да се включват вътрешни и външни връзки, да се използва заглавие, което може да въздейства, и да се споделя съдържание в социалните медии. Обсъдете с всички за важността на SEO за изграждане на B2B и B2C взаимоотношения.

Много добра идея е да направите обучение по дигитален маркетинг и SEO за вас и членовете на екипа си.

Само така може да сте напълно убедени, че всички ще могат правилно и ефективно да прилагат SEO с цел максимално висок рейтинг и посещение на сайта ви, както и привличане на повече рекламодатели и клиенти.

  1. Опреснявайте редовно съдържанието на сайта си.

Опресняването на старо съдържание е шанс да включите новите си ключови думи, да актуализирате връзки, да адресирате нови проблеми или разработки и да покажете, че сте в крак с най-новите тенденции в индустрията.

Помислете за връзките върху които кликате след като излязат резултатите от някое ваше търсене в Google  например. Ако излязат резултати от 2013та и от 2020та година, върху кои ще предпочетете да кликнете? Върху тези от 2020та година, нали? Аз бих направила същото.

По-новата дата говори за по-актуално съдържание, което би ми било доста по-полезно от информация, която може и да е коректна и качествена, но не е обновявана от 7 (седем) години и вероятността да е остаряла, вече неточна и с изтекла давност е много по-голяма.

  1. Стартирайте и поддържайте email кампании.

Ако все още нямате email кампании или бюлетин, значи сте пропуснали доста възможности. Никога не е късно да наваксате с този начин да се свържете директно с вашите потенциални клиенти и да ги направите реални. Силата на имейл бюлетина е в неговата редовност и относителна статичност. Социалните медии са страхотни, но туитовете и публикациите се губят само за секунди. Имейл бюлетинът е надеждна константа във входящата поща.

  1. Преглеждайте и актуализирайте мета описанията на сайта си.

Мета описанията са две или три изречения, които се появяват под заглавието на страницата на SERP(search engine results page). Хората четат вашето мета описание и след това решават да кликнат върху връзката ви (или не).

Всяка страница на вашия уебсайт се нуждае от уникално мета описание. С 165 знака или по-малко трябва да опишете съдържанието на страницата и да включите призив за действие (CTA – call to action), който насърчава щракването.

Знам, че може да е досадно, но отделете време да прегледате всяко мета описание на вашия уебсайт. Уверете се, че всяко мета описание е уникално, използва CTA, по-малко от 165 знака и описва съдържанието на страницата.

  1. Актуализирайте заглавията.

На статиите, в блоговете, на секциите в сайта си. Първото нещо, което хората четат, е заглавието. Ако заглавието не ги грабне, те няма да прочетат вашия блог, статия или друго съдържание. Вашето заглавие е посочено в SERP и е също толкова важно, колкото и вашето мета описание.

  1. Създавайте качествено съдържание.

Вашите читатели искат качествено съдържание от вас. Търсачките искат да създавате качествено съдържание. Качественото съдържание ви позволява да оптимизирате SEO, дава ви нещо за споделяне в социалните медии, помага да установите своя опит, авторитет и доверие с Google, улеснява писането на бюлетини и дава на хората основание да посещават вашия уебсайт.

И в крайна сметка качественото съдържание е необходимо, ако искате да подобрите резултатите си търсачките. Фокусирайте се върху качеството, а не върху количеството. Помислете какво обичате да четете и пишете това съдържание.

В курса по ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ И SEO е отделено специално внимание на това как да създавате привличащи заглавия и качествено съдържание, което да привлича и задържа потребителите. И да ги направи ваши лоялни клиенти за дълго време. А това е нещо, което си заслужава усилията. И определено ще направи вашата 2021 година успешна!

 

Leave a Reply

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

референция
референция
референция
референция за проведен компютърен курс
референция за проведен компютърен курс
kurs za obshtinska banka
kurs proveden na obb
референция за проведен компютърен курс
референция
референция за проведен компютърен курс
kurs za allianz
референция
референция за добре проведено компютърно обучение
референция
obuchenie na baumax1
референция
референция
BankThatMatters UCB BG logo Sep2017
ВИЖ ПОВЕЧЕ