Go to Top

WordPress

Какво представлява WordPress?

WordPress  е вид  софтуер с отворен код за създаване на блогове и/или сайтове, използващ система за управление на съдържанието (CMS) и е базиран на PHP и MySQL. WordPress предлага изключително лесен и интуитивен административен панел, който е полезен за обикновените потребители. Същевременно отвореният код предлага голяма свобода на специалистите.

За кого е предназначен курса:

Курсът е предназначен, както за абсолютно начинаещи, така и за тези, които имат начални познания и желаят да ги доразвият към едно професионално ниво.

Какво е необходимо за участие в курса:

Необходимо е курсистите желаещи да вземат участие в курса да се запишат до 3 дни преди началната дата на обучението, като направят това на място в административния офис на компютърно образователния център „Progress”( пл. Славейков №11) заплащайки таксата за обучението. Възможно е и заплащане по банков път.

Ползване на личен или служебен лаптоп:

Тези, които нямат възможност да ползват собствен лаптоп, трябва да заявят за това по email или телефон, за да им бъде осигурен служебен лаптоп/настолен компютър от центъра.

Мащаб на групата:

Обучението се провежда в малка ( бутикова ) група, ограничена до 8-м участника, с цел много повече индивидуално внимание на лектора към курсистите по време на практическите упражнения.

Издаване на Сертификат:

Степента на  справяне с практичните задачи по време на обучението, домашните работи, както и финалния тест са основание за издаване на Сертификат.Разбирането на поставените задачи и справянето на курсистите с тях е от изключително значение за по-добрата им реализация след обучението.

Хостинг план:

Безплатен хостинг за всеки един курсист за целите на курса, предоставен от нашите партньори от Суперхостинг, чрез план – “СуперПро” . Повече информация – тук.

Продължителност на курса:

Курсът е с обем от 24 учебни часа и ще продължи  три седмици.

Цена на курса:

Цена: 220лв.

Учебна програма:

1. Видове домейни и хостинг услиги. Избор на най-подходящи.

2. Инсталиране на WordPress чрез softaculous и запознаване със cpanel

3. Основи на WordPress – Dashboard – нека се запознаем с таблото за администриране. Теми, плъгини, категирии и други полезни инструменти.

4. Инсталация на тема – Нека персонализираме външния вид на сайта ни.

5. Работа с изображения. Важни правила при качването и интегрирането на изобрайения.

6. Постове срещу страници! Кое за какво се ползва. Структура на сайта.

7. Добавки (Plugins) най-полезните добавки които могат да променят коренно вашия сайт.Как да ги инсталираме и конфигурираме правилно.

8. Създаване на widget-и и слайдери. Интегриране с Facebook (facebook like box).

9. Добавяне на контактна форма и карти от Google.  Как да ползваме собствен e-mail за нашата контактна форма. Създаване и конфигурираме професионален e-mail адрес.

10. Създаване на електронен магазин на WordPress. Добавки за ел магазин.

11. Сигурност и обезопасяване на WordPress.

12. Оптимизация на сайта . Как да е максимално бърз.

13. Нека ни намерят. Оптимизация за търсачки (SEO). Как да се появим на първа страница при търсене в google.
14. Практическа задача. Да приложим наученото.

15. Тест за получаване на Сертификат.

Вижте график на следващите обучения по „ Wordpress” – тук.