Go to Top

Какво Крие Бъдещето на C#?

Със скоростното развитие на технологиите в днешно време еволюират и методите на създаване и боравене с тези „сложни“ механизми. Като резултат, програмистите, или хората, които имат за цел да създават и поддържат разнообразие от софтуерни разработки, също претърпяват промени относно необходимите качества и умения. Едно от най-важните и основни умения за един успешен програмист е постоянната адаптивност към измененията на пазара и внимателното следене на неговото развитие.

В този смисъл, от изключително значение, както за професионалисти с опит, така и за начинаещи програмисти, е следенето на развитието на различни програмни езици, особено при взимане на решения, свързани с областта, към която ще бъде насочена бъдещата кариера.

В компютърно образователен център Прогрес предлагаме курсове по програмиране на C# както за начинаещи, така и за напреднали. На нашия сайт можеш да научиш повече за програмата на курсовете и за предстоящите дати.

C# – що е то?

За програмистите с опит, понятието C# е добре познато и вероятно събужда силни асоциации с удобен, лесно приложим, а дори и комфортен за използване инструмент. Този език влиза в класациите за най-търсени и най-добри езици в областта на програмирането от международна гледна точна и има широко приложение.

За по-начинаещите от вас, които тепърва навлизат в сферата на софтуерното инженерство, програмният език C# може да звучи като нещо мистично или пък може да навява спомени за музикален акорд, който сте учили на китара като малки. С риск да оставим музикалните любители разочаровани ще поясним, че тук ще разглеждаме един обектно-ориентиран, статичен програмен език, който е част от софтуерната платформа на Microsoft – .NET.

Специалистите в C# се радват на едни от най-високите финансови възнаграждения в Европа и боравят с един от най-приятните и човеко-ориентирани кодове.

Ще бъде ли C# актуален и през следващите години?

Дотук стана ясно, че C# е популярен програмен език с високо търсене. Но за да бъдеш сигурен в успеха си като програмист, с избрания от теб програмен език, е най-добре да разучиш какви са прогнозите за този език в бъдеще.

Ако си начинаещ или човек с опит, който иска да доразвие уменията си и да научи нещо ново за C#, можеш да се възползваш от нашите курсове. Но какво реално можем да очакваме от този език в бъдеще? Ще остане ли толкова популярен колкото и днес и ще успеем ли да се реализираме с него?

Отговорът е категорично ДА!

Както вече споменахме, C# е създаден от Microsoft – компания със значителен принос към развитието на компютърните технологии и популярна със своята непрестанна иновация. Докато в предишни години C# беше сравнително изолиран от останалите програмен език, характерен със своята ограничена общност, сега той се равива все повече и приложението му драстично се разширява.

Microsoft полага големи усилия за постоянната еволюция на C# и компанията се стреми да го направи все по-достъпен за програмисти, които не са непременно обвързани с големи корпорации и не работят върху огромни проекти. Създателят на C# цели да разпространи този език като набляга на пускането на безплатни девелопър “туулове“ или инструменти, които да бъдат от полза на програмистите, които боравят с кода на този език. Това е голяма стъпка напред от предишната тактика на Microsoft, която включваше тези инструменти да бъдат достъпни срещу значително заплащане.

Още една добра новина по посока на C# е, че наскоро Microsoft сключи сделка за купуването на GitHub, най-популярният сайт за разполагане на съвместни проекти с общодостъпен или отворен код. Това прави достъпа до инструменти още по-отворен за феновете на C#.

Друг факт, който гарантира успешното бъдеще на C# е превръщането му в „крос платформа“, което означава че той ще бъде валиден за множество платформи. Преди, характерното за C# беше, че е подходящ само и единствено за Windows, докато разработки по езика са го развили в подходящ за работа на Linux, MAC, и други. Тази промяна дава значително подобрение на програмния език и го прави още по-атрактивен за бъдещи програмисти.

С развитието на C# се обогатява и неговата среда. Множество отворени библиотеки дават възможност на начинаещи, а и опитни програмисти, да черпят информация относно специфики, скрити тактики, бързи или улеснени варианти на решаване на даден проблем, и други. Актуални са и форумните дискусии по темата, тъй като C# е често срещан и използван език.

С други думи, можем спокойно да кажем, че бъдещето на C# изглежда светло и сигурно! Разработката на приложения с този програмен език се очертава да става все по-лесно и гъвкаво. Езикът ще може да се прилага в по-разнообразни проекти и от по-голям брой програмисти, независимо дали те са на ниво експерт в голяма корпорация или са начинаещи или самостоятелни девелопъри. Този език дава път на твоето въображение и ти дава възможност да разработиш всичко, от което имаш нужда!

Оставете ревю на курса

avatar

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

ВИЖ ПОВЕЧЕ