Go to Top

Желанието да създаваш бъдещето, сега!

Човечеството дължи своето развитие на онези личности, които са си задавали въпросите на утрешния ден, днес. Тези хора са двигателя за всяка една сфера от човешкото битие – изкуство, медицина, наука, производство, техника…Те са Духът на Съзиданието за човешкото развитие.

В различни сфери на антропогенната дейност винаги се е търсел начин или методология, която да оптимизира различни процеси през етапите им на реализация. С развитието на компютрите това вече става възможно като потенциала се увеличава непрекъснато с голяма скорост. Тази ситуация помага и подкрепя хората, които са решили да създават новости в различни области и като цяло за всички, които са творци по душа и призвание.

През последните години наблюдаваме огромен скок в технологично отношение в редица области. Да вземем пример за мобилните телефони, телевизорите, различни видове преносими устройства със специализация за отделни индустриални приложения. Такъв пример са различни четци и устройства за работа с баркодовете. Това развитие предполага и промяна в областта на хардуерното развитие и софтуерната разработка.

Създаването на софтуерен продукт или разработката на хардуерно решение е творческа работа, която създава утрешното бъдеще, днес. Всички, които решат, че писането на код е тяхна бъдеща професия имат възможността да станат Създатели.

 

Kursove po programirane

Всички устройства трябва да работят

Непрестанно се появяват нови и нови модели лаптопи, мобилни устройства, различни специализирани уреди и други, които имат много и различни функционални възможности, които се дължат на хардуер и софтуер с нови функции и начини за употреба.

За да има такова скоростно развитие в различни области е необходимо и актуално програмно осигуряване (софтуер). Разбира се, не игнорираме хардуера. Двете, софтуер и хардуер вървят ръка за ръка през новите етапи на усвояване на модерните възможности. Тази реалност води до увеличаване на нуждата от кадри – за хардуер и софтуер.

И всичко трябва да работи с най-новите екстри!

 

Да се научим да пишем код

Увеличаващият се глад за кадри в областта на разработката на софтуер доведе до огромен интерес както от страна на потенциални кандидати, така и на различни фирми и организации занимаващи се с обучения. Появиха се изключително много и разнообразни възможности за обучение, както и класическото в присъствена форма, така и онлайн обучение с най-съвременни методики и инструменти.

За да се научи начинаещ, в сферата разработката на софтуер, да пише код се налага да избере насока на развитие. Може да започне от това да избере език за разработка и да посети подходящ курс по програмиране в присъствена форма или онлайн. Или пък, другият вариант е да се поинтересува от гледна точка на технологичните възможности. Например, дали човек желае да се занимава с уеб базирани решения, разработка на десктоп системи, специализирани програми, драйвери и др. След като се направи съответния избор може да се направи проучване какви технологии, програмни езици и софтуерни инструменти за разработка са необходими в избраното направление.

 

Стаж и реализация

След като човек е направил избор на технологично поприще и е посетил различни обучения вече може да се поинтересува от възможности за стаж или работа като младши специалист.

По времето на търсене на подходяща работна позиция е добра идея кандидатът да изготви един или няколко проекта, които да му послужат за портфолио. По този начин ще може да представи нещо реално разработено на потенциален работодател, които би осигурил стаж и/или професионална реализация. Не е задължително проектите да са големи и да обхващат едва ли не всички функционални възможности на даден език или технология. Просто е хубаво да има нещо направено и работещо без програмни грешки.

В съвкупност от подходящо обучение, положен труд за решаване на практически задачи и няколко проекта за портфолио, потенциалния кандидат би се реализирал успешно в областта на софтуерната разработка.

Leave a Reply

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

референция
референция
референция
референция за проведен компютърен курс
референция за проведен компютърен курс
kurs za obshtinska banka
kurs proveden na obb
референция за проведен компютърен курс
референция
референция за проведен компютърен курс
kurs za allianz
референция
референция за добре проведено компютърно обучение
референция
obuchenie na baumax1
референция
референция
BankThatMatters UCB BG logo Sep2017
ВИЖ ПОВЕЧЕ