Go to Top

Top 3 Езици за Програмиране През 2018

Езиците за програмине претърпяват постоянни изменения, в синхрон с развитието на технологиите и нуждите на потребителите. През времето са възниквали различни видове езици, които са отшумели поради неспособността им да се адаптират и да предоставят качествено решение на проблем, докато други смело отстояват позициите си за „топ“ през годините.

От гледна точка на програмистите, наблюденията върху популярността и развитието на различните програмни езици е силно препоръчително. Тези данни могат да бъдат от полза при избиране на програмен език, който да изучаваш и с който да се занимаваш в бъдеще, докато развиваш своята кариера в областта на софтуерното инженерство или трупаш опит като девелопър.

Класациите с топ езици за програмиране взимат под внимание няколко фактора, включително търсене, популярност, приложимост, и не на последно място заплащане. В повечето списъци с „топ езици“ факторът леснота на изучаване не влиза като определящ. Все пак, ако приоритетът ти е да се превърнеш в експерт в избрания от теб език, то със сигурност ще трябва да бъдеш подготвен за определена доза търпение, време, и интелектуално напрежение.

Може би се питате защо е всичко това?

Кариерата като софтуерен инженер или програмист е популярен избор сред младото поколение в България и други части на Света, тъй като предлага:

  • Високо заплащане и по-добър стандарт на живот
  • Реализация
  • Личностно развитие
  • Гъвкавост
  • Възможност за работа от вкъщи за фирми, намиращи се в други държави

Съществуват многобройни и различни на вид прогнози за бъдещето на програмирането и най-вече популярността на различните програмни езици. Нека разгледаме какво се случи през 2018 и кои езици защитиха своите места в класациите като топ 3 езика!

 

преспективите в ИТ сектора

2018 Топ 3 Езици за Програмиране

В класациите се задържаха много езици но топ 3 позициите бяха спечелени от JavaScript, Java и Python. Нека разгледаме тези три езика в повече детайли, които се надяваме, че ще ви бъдат от ползва при взимането на решение с кой език да започнете, да продължите или да добавите към вашия списък с умения!

1.      JavaScript

JavaScript е динамичен програмен език, предимно използван с цел добавяне на интерактивност в уебсайтове, нещо високо цененто в днешно време. При търсене на описания на JavaScript като език за начинаещи е вероятно да попаднеш на материали, които описват неговата леснота. Именно тя му помогна да запази своят топ позиция в класациите за най-популярни езици за програмиране през 2018. Според проучвания на Stack Overflow, този език печели титлата за най-използваем и популярен за шеста поредна година, което със сигурност не е основано на случайност!

JavaScript е също признат от GitHub, най-популярната платформа за обменяне на информация, свързана с кодирането, като топ програмен език, използван от милиони програмисти. Ние сме горди, че можем да предложим един изключително качествен курс по програмиране с JavaScript, който да ви помогне бързо да започнете своята кариера.

2.      Java

Java намира своето място на списъка с топ езици за програмиране на 2018 на второ място. Този обектно-ориентиран език е приложим навсякъде и се използва за създаването на крос-платформни приложения. С други думи, независимо от платформата, която си избрал за работа – десктоп, мобилно устройство, или уеб, Java ще ти бъде от полза! Java е изключително често употребяван език и е един от най-задаваните търсения в Google през 2018. В САЩ, девелопъри, които използват Java като предпочитаем език за програмиране, спокойно могат да получават финансово възнаграждение от $100,000 годишно.

Търсенето на Java експерти е популярно и у нас, което се потвърждава и от огромния интерес към нашия курс по Java! Този език със сигурност не е за подценяване!

3.      Python

Python е мощен, висок клас език за програмиране, който набра огромня популярност през 2018. Отново е език, който има общо приложение и е често използван за широко разнообразие от задачи, като създаване на уеб приложения, машинно самоубочение, или анализ на данни. Като сравнение можем да вмъкнем, че през 2018 Python надмина C# по популярност и търсене, както направи и с PHP през 2017. Този програмен език трупа сила и е вероятно да остане топ в класациите и в бъдеще.

Една от тенденциите в глобален мащаб е навлизането на изкуствения интелект като допълнение към еволюцията на технологиите. Сферата със сигурност допринася за огромното търсене на Python специалисти и му помага да спечели титлата „най-бързо разрастващ се език за програмиране“. Ние предлагаме както курсове по програмиране с Python, така и курс по Machine Learning. Разгледай ги, вече имаме дати и за 2019-та година.

Годината е почти към края си и ни беше интересно да споделим с вас езиците за програмиране, които спечелиха доверието и интереса на много специалисти и фирми, нуждаещи се от софтуерни решения.

Надяваме се, че си намерил вдъхновение в редовете горе и ако все още обмисляш с кой език да започнеш, то един от тези три езика със сигурност би допринесъл за твоето навлизане и развитие в чудния свят на програмирането!

Leave a Reply

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

ВИЖ ПОВЕЧЕ