Go to Top

5 професии, които можеш да започнеш с онлайн курс още сега

онлайн и присъствени курсове

 

 

python advanced

Началото на 2020 г. ни предизвика да се замислим върху почти всяка част от живота такъв, какъвто го познаваме. Преразглеждаме как възприемаме образователната система, бизнес средата и много други. За множество бизнеси по света, събитията от 2020 г. ще доведат до увеличено присъствие онлайн, като начин за оцеляване. Но като резултат се разкрива и още една полезна тенденция, която се наблюдава в последните години – онлайн обученията.

Ако преди години е било необходимо да прекарате месеци пътувайки до курс, където ви подготвят да станете програмисти, например, то днес това е възможно в удобството на вашия личен дом или офис, през екрана на смарт телефона или лаптопа. Професионален курс по програмиране онлайн ви дава също толкова знания и умения, колкото присъствен такъв, но с множесто удобства и предимства, които разглеждаме в друга статия.

Чрез дистанционно дигитално обучение вие можете да поставите старта на вълнуваща кариера в разнообразие от сфери.
За някои, дори не е необходимо да чакате години! Изберете позиция, която приветства обучаващи се и натрупайте опита, който ще ви е нужен за изграждането на стабилна кариера в областта. Нека разгледаме 5 професии, които можете да започнете още сега с онлайн курс.

1. Програмист

Тъй като вече споменахме бъдеще като програмист, нека започнем от тази професия. Може би се питате, дали този път е за вас? Ето няколко признака, че програмирането е точно за вас и е време да се запишете на дигитален курс по програмиране още сега.

• Искате да работите в индустрия, в която има голямо търсене на умения и много възможности да бъдете в изключително важни и отговорни роли.
• Обичате да сте независими от местоположението. Искате умение, което ви позволява да отидете навсякъде по света и все пак да можете лесно да си намерите работа. Ако решите да се преместите в Исландия утре, искате да сте сигурни, че няма да имате проблеми с намирането на работа.
• Забелязали сте разликата между 2004 и 2019 г. и колко технологичен напредък сме постигнали за тези кратки 15 години. Искате да сте начело на индустрия, която оказва влияние върху света.
• Най-големият ръст в индустрията през последните няколко години е в криптовалутата (Bitcoin) и изкуствения интелект (Machine Learning). Ежедневно си взаимодействаме с технологиите и искате да не останете извън тенденциите, тъй като те са нашето бъдеще. Искате да разберете и да можете да вземете уменията, които са в основата на всичко това: програмиране. Уеб разработката е чудесна начална стъпка към тези индустрии.

Е, ако това ви звучи добре, хубавата новина е, че можете да започнете още сега! Изберете програмен език, с който искате да започнете, запишете се за онлайн курс и отворете вратата към бъдещето!

2. Blockchain разработчик

С нарастването на Fintech през 2020 г. ще има все по-голямо търсене на Blockchain разработчици. Има редица онлайн специализации, които могат да ви помогнат да се превърнете в експерт в областта. За по-основно въведение в blockchain, има биткойн, ефириум и онлайн обучения за криптовалути, които ще ви запознаят с основите и ще ви дадат всичко необходимо да започнете работа онлайн.

Повечето от високоплатените работни места през 2020 г. изискват STEM умения (наука, технологии, инженерство и математика). Тези умения по математика и наука ще станат още по-важни през следващото десетилетие, а те са вече достъпни в дигиталното пространство. Ако търсите нова посока за кариерата си, потърсете онлайн курс в сфера, която ще движи бъдещето на света.

3. Маркетолог, специализиращ в съдържание (Content Marketer)

Ако имате талант за писане, създаване на визуално съдържание и правене на видеоклипове, тогава можете да помислите за професия като маркетолог на съдържание. Въпреки, че уменията, като създаване на блоговее и поддръжка на социални медии, обикновено не са свързани с високо финансово възнагражение, ако развиете уменията да създавате съдържание, което генерира измерима възвръщаемост на инвестициите (ROI) за бизнеса, то това автоматично се превръща във високо платена и ценена работа.

Можете да проникнете в индустрията за дигитален маркетинг като създател на съдържание, като разработите свой собствен уебсайт и дигитално портфолио, което демонстрира вашите знания и опит. Добрите онлайн програми, които трябва да предприемете, са свързани със стратегия за генериране на съдържание за професионалисти. Има и доказани встъпителни курсове за дигитален маркетинг онлайн, които дават много солидна основа за надграждане и кариерно израстване.

4. User Experience Designer

Стив Джобс създаде най-успешната компания в историята, с неумолима отдаденост на дизайна откъм потребителско изживяване. Ако цитираме самия UX майстор, „Дизайнът не е само това продуктът изглежда и се усеща. Дизайнът е това как той работи. “

Уебсайтовете и приложенията, които успяват днес, изискват успешно разбиране и активно тестване на потребителското изживяване. Ако имате таланта да разбирате нуждите на хората и имате базов опит в графичния дизайн, тогава UX дизайнът може да бъде отличен избор за кариерата ви. Започнете със специализацията по графичен дизайн онлайн и натрупайте необходимите умения за да стартирате своето развитие в областта.

5. Специалист по онлайн реклама

В днешно време, повечето бизнеси са активни в онлайн пространството. Все пак, там са голяма част от потребите, към които бизнесите са насочени. Онлайн рекламни платформи като Google Ads и Facebook Ads са изключително сложни и управлението на дигитални рекламни кампании се превърна в една от най-бързо развиващите се работни места през последното десетилетие. Дори и да знаете как да съставите базова кампания във Facebook, съществуват множество тънкости, които можете да изучите истински само чрез специализиран курс и много практика.

За щастие, налични са голямо разнообразие от онлайн курсове, които да ви помогнат да се превърнете в истински специалист в онлайн рекламата. Научете как да стартирате маркетинг за търсачки и рекламни кампании в социалните медии в Google, Facebook, Instagram, Twitter и рекламната мрежа Taboola с помощта на специализирана стратегия за дигитална реклама.

Ето ги и нашите 5 професии, които можете да започнете още сега след курс онлайн. Това, разбира се, не е пълният списък и ако сме пропуснали професия, към която вие имате интерес, не се притеснявайте. Можете да постигнете почти всичко с онлайн обученията, които са достъпни до всеки днес.

Leave a Reply

ЧАСТ ОТ НАШИТЕ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

ВИЖ ПОВЕЧЕ